Concursul de manager pentru MINAC a fost suspendat

Concursul de manager pentru MINAC a fost suspendat

Consiliul Judeţean Constanţa a anunţat că suspendă concursul de proiecte de management pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Astăzi este ultima zi în care se puteau depune dosarele de înscriere, iar dosarele deja depuse vor rămâne în custodia secretariatului comisiei de concurs, până la reluarea procedurii de organizare şi desfăşurare a concursului.
„Procedura de organizare şi desfăşurare a concursului va fi reluată de la etapa de depunere de dosare, în condiţiile legii. Datele de desfăşurare a concursului urmează a fi anunţate ulterior“, a anunţat CJC.
Şi anul trecut CJC a organizat un concurs pentru funcţia de manager al MINAC, după ce fostul director, Gabriel Custurea, a fost revocat deoarece la raportul anual de activitate a fost notat cu 5,96, iar la susținerea raportului de activitate cu 5,79, nota finală fiind 5,87. Custurea a atacat în instanţă revocarea sa din funcţie şi a obţinut o primă victorie, la Tribunalul Constanţa.
În paralel cu procesul lui Custurea, CJC a continuat concursul de proiecte de management, dar niciunul dintre cei doi candidaţi admişi, Marian Zidaru şi Delia Cornea, nu a reuşit să ia notă de trecere, adică peste 7,00. Drept urmare, la începutul acestui an, procedura a fost reluată, dar acum s-a sistat, până la finalizarea procesului lui Gabriel Custurea.
Potrivit reprezentanţilor CJC, dacă instanţa va decide ca Gabriel Custurea să fie repus în funcţie, concursul nu se mai justifică, de aceea se aşteaptă o sentinţă definitivă pentru a se hotărî care sunt paşii următori.

Comenteaza acest articol

css.php