Constănţenii sunt sfătuiţi să circule cu autobuzul. Transportul este gratuit cât ţine vremea rea

Constănţenii sunt sfătuiţi să circule cu autobuzul. Transportul este gratuit cât ţine vremea rea

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Constanţa au trasmis o serie de recomandări pentru cei care de luni revin la serviciu, dar şi o serie de precizări cu privire la colectarea gunoiului şi acţiunile de deszăpezire din oraş.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă transmis duminică după-amiaza, Primăria Municipiului Constanța aduce la cunoştință următoarele:

1. Căldura şi apa caldă sunt furnizate în regim normal.

2. Transportul în comun se efectuează, în condiții de iarnă, cu 86 de autobuze. Începând de mâine, transportul public va fi suplimentat cu 40 de autobuze, frecvența de circulație fiind de circa 10 minute. Gratuitatea pentru transportul în comun va fi prelungită până când prognoza meteorologică se va ameliora.

3. Recomandăm constănțenilor să folosească mijloacele de transport în comun, să evite folosirea autoturismelor, iar în cazul în care le folosesc, să nu blocheze căile de acces, intersecțiile şi să nu parcheze în zonele de acțiune a utilajelor de deszăpezire.

4. Pe străzile și bulevardele din oraș se circulă în condiții de iarnă grea. Toate utilajele acționează în permanență pentru îndepărtarea stratului de zăpadă și împrăștierea de material antiderapant atât pe artere principale cât şi pe cele secundare.

5. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile groapa de gunoi de la Ovidiu, nu a funcționat în ultimele 3 zile, fapt care a influențat negativ graficele de colectarea a gunoiului menajer. Începând de astazi, situația s-a remediat reluîndu-se activitatea de colectare, sortare şi transport către D.E.D.M.I. Ovidiu.

6. La adapostul pentru persoanele fără locuință se află în prezent 26 de oameni. La căminul liceului cu program sportiv ,,Nicolae Rotaru” sunt adăpostite 16 persoane, care sunt blocate şi nevoite să rămână în Constanța. Toate persoanele au beneficiat de cazare şi masă gratuite.

7. Reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în acțiunile de deszăpezire, care acționează în teren, primesc din partea municipalității ceaiuri calde.

8. Reamintim ca luni, 09.01 şi marți, 10.01.2017, cursurile din cadrul unităților de învățământ de pe raza municipiului Constanța vor fi suspendate.

9. Rugăm instituțiile publice, persoanele fizice şi juridice să asigure îndepărtarea zăpezii şi gheții din zona imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea sau locuiesc şi să le depoziteze în afara părții carosabile şi în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.

Orice problemă poate fi semnalată permanent de constănțeni la numerele de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;
Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0241/48.81.71; 0722.54.53.66;
Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;
Dispecerat Poliția Locală – 0241/48.42.05.
Sesizări, imagini, filmulețe prin whats app la numărul 0740304993

11 Comments

 1. Azi am intrebat soferul si a zis ca nu e gratuit; deci pe ei nu i ati informat?

 2. cetatean dezamagit says:

  pe ce bulevard s-a aruncat cu antiderapant? nu am vazut pe nici un bulevard principal… din cand in cand cate un utilaj. RUSINE PRIMARIA CONSTANTA!

 3. Dinu Ungureanu says:

  Niște impostori!ar trebui să-și dea demisia toți.micinosi si nesimțire.

 4. Cetatean platitor de taxe si impozite says:

  Decat gratis cu RATC, mai bine pe jos, zapada pe scaune, geamuri inchetate tun, caldura deloc, frane sa ne adunam de pe jos.

 5. Maria Mardare says:

  Ce sa mai comentez.îmi vine nu știu ce sa le fac.la acești impostori.n am cuvinte
  În fiecare an în România nomeni nu e pregătit de iarna de la primarii.jandarmi.pompieri
  Unde iar se duc banii noștri
  Bugetarii iar stau cu fundul la căldură și nu rezolva nimic pentru noi cetățenii
  Nu vreau sa instige Z.dar nu se mai poate așa
  DICTATURA MILITARA frate.poate așa le vine mintea la cap
  Nu mi e rușine ca sunt românca.dar mi e rușine pentru sistemul politic corupt

 6. Transmiteti comunicatul de mai sus si catre regia RATC, sunt pe langa subiect! Casierele nu stiu ca e gratuit .. ne indeamna sa luam bilet, eu ce sa mai cred?

  • Poti sa cumperi…..de aici inteleg ca nu ai abonament…..dar nu validezi….e simplu si nici nu e scump…1,5 lei, nu ?

 7. Constantean says:

  Bai , Fagadau la tine nu a nins? Poate inveti d la Mazare!

 8. Unde este gratuit transportul RATC??mahalagioaicele alea de controloare nu au fost i stiintate???

 9. Numai minciuni ..situatia in Constanta este execrabila,oare cei ce au scris mizeria asta traiesc in alt oras?de ce nu verifica informatiile?

 10. Sa depozitezi zapada unde traficul nu e afectat?orice mic spatiu e construit..doar nu o sa o car la marginea orasului
  ….pentru ce platim impozite fratilor?

Comenteaza acest articol

css.php