Contestatii la bac 2013. La ce materii vor candidatii note mai mari?

REZULTATELE BACALAUREAT 2013 au fost afişate luni, pe site-ul edu.ro. Cei nemultumiţi de notele luate au putut încerca să-şi modifice media printr-o contestaţie. CONTESTAŢIILE LA BACALAUREAT au fost depuse până la ora 16:00. Vineri, 12 iulie, vor fi anunţate REZULTATELE FINALE BAC 2013.

Hunedoara: 812 contestaţii la bacalaureat, cele mai multe la Limba română

 

Candidaţii care au susţinut examenul de BACALAUREAT 2013 în judeţul Hunedoara au depus 812 contestaţii, după afişarea rezultatelor, cele mai multe dintre ele fiind la Limba şi literatura română, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISJ Hunedoara, Marta Mathe.

 

Potrivit lui Mathe, din totalul de 812 de contestaţii înregistrate, cele mai multe, respectiv 310, sunt la Limba şi literatura română.

 

De asemenea, au fost depuse 275 de contestaţii la Matematică.

 

Materia cu cele mai puţine contestaţii a fost Sociologia, unde doar un elev a depus contestaţie pentru a-i fi recorectată lucrarea.

 

Lucrările ale căror note au fost contestate se trimit la centre de evaluare din alte judeţe.

 

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Hunedoara este, înainte de contestaţii, de 53,25 la sută, mai mare cu 15,5 puncte procentuale faţă de anul trecut.

 

Mureş: 1.180 de contestaţii la bacalaureat, aproape jumătate sunt la Limba română

 

Din totalul de 1.180 de contestaţii înregistrate, cele mai multe, respectiv 517, sunt la Limba şi literatura română.

 

De asemenea, au fost depuse 187 de contestaţii la Biologie (Biologie vegetală şi Anatomie), 181 la Matematică, 93 la Istorie, 89 la Geografie şi 63 la limba maghiară.

 

Lucrările ale căror note au fost contestate se trimit la centre de evaluare din alte judeţe, iar Mureş va fi centru de evaluare pentru lucrările care vor veni din alte două judeţe.

 

În judeţul Mureş, promovabilitatea la examenul de bacalaureat este, înainte de contestaţii, de 54,69 la sută, cu aproape zece puncte procentuale mai mare ca anul trecut, când au promovat 45,74 la sută din cei înscrişi, înainte de depunerea contestaţiilor.

Mediafax

Comenteaza acest articol

css.php