Copiii din comuna Ion Corvin, răsfățați în luna decembrie

Copiii din comuna Ion Corvin, răsfățați în luna decembrie

Luna decembrie le va aduce numeroase surprize celor mai mici locuitori ai comunei Ion Corvin. Cu sprijinul Consiliului LOcal, primarul Marcela Rădulescu le va face multe daruri, inclusiv un spectacol de teatru la care sunt invitați toți copiii.
„Sfârșitul de an trebuie să fie unul festiv, iar consătenii mei trebuie să simtă venirea Crăciunului și a Anului Nou. Chiar dacă bugetul nu ne permite investiții fastuoase, am făcut un efort și am alocat sume pentru înfrumusețarea centrului comunei cu luminițe, pentru cumpărarea de cadouri și, de asemenea, pentru organizarea unei piese de teatru pentru cei mici”, a declarat primarul Marcela Rădulescu. Daruri utile vor primi atât cei mici, dar și familiile cu venituri modeste și probleme sociale.
Dacă anul acesta s-au făcut pași importanți în întocmirea proiectelor de investiții, în depunerea lor la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) și, cel mai semnificativ, aprobarea lor pentru finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, pentru anul viitor, edilul își pune toate speranțele că aceste proiecte vor demara.
Cel mai valoros proiect care se va realiza cu fonduri de la MDRAPFE în Ion Corvin este cel de construire a sistemului de canalizare și epurare a apelor uzate. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 8.634.315 lei pentru proiectul de Realizare a infrastructurii de canalizare și stație de epurare în comuna Ion Corvin, județul Constanța.
Suma de 8.495.118,91 lei va fi investită, prin același program, în reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere, urmând să fie asfaltați 5 kilometri de drum în trei sate ale comunei: Ion Corvin, Viile și Crângu. Dar planurile Marcelei Rădulescu nu se opresc aici, pentru că mai are pregătit un proiect similar, de asfaltare a drumurilor din Rariștea și Brebeni.
Educația este prioritatea edilului Marcela Rădulescu, care a depus eforturi considerabile pentru reabilitarea școlilor din Ion Corvin. Alocarea sumei de 2.374.675,64 lei a fost deja aprobată de MDRAPFE, pentru proiectul “Construire Școala Gimnazială nr.1 Ion Corvin și grădiniță cu program normal în localitatea Ion Corvin, județul Constanța”.
De asemenea, tot cu fonduri aprobate prin PNDL, se va realiza și Proiectul “Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială nr.2 Viile”, suma aprobată fiind 1.703.481,43 lei.
Nu în ultimul rând, edilul a reușit să convingă autoritățile guvernamentale să aprobe alocarea sumei de 458.343,90 lei, pentru proiectul de “Extindere și reabilitare a unității sanitare în localitatea Ion Corvin”.

Comenteaza acest articol

css.php