Criză de sânge în spitalele din județ! Se poate dona miercuri, 14 iunie, la Medgidia și sâmbătă, 24 iunie, la Constanța

Criză de sânge în spitalele din județ! Se poate dona miercuri, 14 iunie, la Medgidia și sâmbătă, 24 iunie, la Constanța

Solicitarile de sange si componente sanguine ale spitalelor din judet si din Bucuresti sunt in crestere, dar numarul donatorilor se mentine in aceasta perioada la un nivel insuficient, comparativ cu cererile, informeaza reprezentantii CRTS Constanta, care amintesc ca pacienti cu boli grave, copii si adulti, au nevoie de tratament transfuzional, iar fara ajutorul donatorilor de sange, nu li se poate asigura acest tratament.

Astfel, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta dispune de toate materialele necesare activitatii medicale, echipa depune eforturi lucrand in week-end-uri, dar fara contributia oamenilor sanatosi dornici sa ajute donand sange, eforturile nu isi ating obiectivul. Din acest motiv, posibilii donatori sunt rugati sa nu ignore acest mesaj si sa ia in considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o ora din sambata libera, devenind donator de sange, pe 24 iunie, cand CRTS va fi deschis intre orele 9 si 14.

De asemenea, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta si Protoieria Medgidia organizeaza miercuri 14.06.2017, intre orele 08.30- 13.30, o actiune de donare de sange.
Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Medgidia si localitatile invecinate care doresc sa ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.
Va asteptam miercuri 14.06.2017 la Protoieria Medgidia, str Radu Negru nr 16 (Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel ) cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30.

Comenteaza acest articol

css.php