Concursul Judeţean Le Petit Renard la Liceul G Călinescu din Constanţa

Concursul Judeţean Le Petit Renard la Liceul G Călinescu din Constanţa

Miercuri, 20 aprilie 2016,ora 9,30, în cadrul Săptămânii Să știi mai multe, să fii mai bun,  la Liceul Teoretic „G. Călinescu” Constanţa se va desfăşura Concursul Judeţean de limba franceză Le Petit Renard, în organizarea profesoarelor Ana Colțea și Diana Corcheș . Concursul, deja la a 23-a ediție, este înscris în Calendarul activităţilor educative județene aprobate de  ISJ Constanța și este organizat de catedra de limba franceză a școlii, în colaborare cu elevii de clasa a XII-a din filiera bilingvă francofonă și în parteneriat cu Alianța Franceză Constanța.

Ca de fiecare dată, elevii clasei a XII-a bilingv franceză vor organiza, anima şi evalua rezultatele concursului. Astfel, un număr de aproximativ 30 de elevi, coordonaţi de cei 2 profesori de limba franceză vor implementa acest proiect ai cărui beneficiari direcţi sunt ei înşişi și colegii lor mai mici din școlile Constanței, cărora le vor oferi exemplul competențelor lor dobândite în 4 ani de bilingv franceză la Liceul Teoretic „G. Călinescu” Constanţa. Beneficiarii indirecţi ai proiectului sunt profesorii îndrumători ai participanţilor, care au ocazia pe parcursul pregătirii şi derulării concursului să-şi îmbogăţească și să-şi înnoiască metodele şi tehnicile de predare în cadrul atelierului  ce va avea loc în CDI-ul liceului.  Ca noutate, începând din acest an, comunicările științifice prezentate de aceștia vor fi publicate în revista bilingvă Le Petit Renard, cu ISSN 2457-726X.

Și în acest an , evenimentul presupune participarea a aproximativ 100 de elevi din întreg județul. Organizat pe trei secțiuni- concurs de bandă desenată, concurs de limbă, cultură şi civilizaţie francofonă și concurs de creație literară Ecrivains en herbe, competiția îi va provoca pe participanți să își dovedească atât talentul artistic, cât și cunoștințele de limba franceză.

La final, toți participanții vor primi diplome , iar  câștigătorii- diplome și premii,

într-un cadru festiv.

Comenteaza acest articol

css.php