Festivitate de premiere şi lansare de carte la Liceul „DECEBAL”

Festivitate de premiere şi lansare de carte la Liceul „DECEBAL”

Joi, 11.06.2015, începând cu ora 10, Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa va găzdui festivitatea de premiere a Concursului Judeţean de Creaţie Literară şi Plastică „Decebal Dixit”, aflat la a patra ediţie.

La manifestare vor participa profesori şi elevi din cele 18 unităţi de învăţământ partenere implicate în derularea activităţilor proiectului, atât din mediul urban cât şi din mediul rural.

Ediţia din acest an s-a adresat elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal dornici să îşi valorifice înclinaţiile şi aptitudinile literare şi artistice prin elaborarea unei lucrări cu tema „Aventuri”, pentru una dintre secţiunile concursului: creaţie literară în limba română, în limba franceză, în limba engleză şi creaţie plastică.

Acest proiect este o invitaţie pentru fiecare elev de a se exprima, de a se dezvălui şi de a evolua, utilizând formele de exprimare adecvate personalităţii fiecăruia, exploatând atât latura literară, cât şi pe cea artistico-plastică. În plus, utilizarea pe lângă limba română a altor limbi de circulaţie internaţională răspunde idealului de multiculturalism şi plurilingvism care caracterizează spaţiul european în ultimele decenii.

Cu această ocazie va avea loc lansarea volumului „Aventuri. Aventures. Adventures” care reuneşte creaţiile literare premiate, precum şi vernisarea expoziţiei de creaţii plastice cu aceeaşi temă.

Comenteaza acest articol

css.php