Cum să nu te întorci din concediu cu kilograme în plus

Cum să nu te întorci din concediu cu kilograme în plus

Statisticile arată că peste 80% dintre cei care se întorc din vacanţă au două-trei kilograme în plus. Astfel, înainte de plecare, ar fi bine să ţinem o dietă, care să ne menţină în formă. Aşa slăbim măcar două kilograme. Dar nu slăbiţi prin înfometare, ci prin eliminarea meselor după ora 19.00, consumul a maximum două felii de pâine zilnic şi prin scoaterea din meniu a dulcurilor. În plus, puţină mişcare dimineaţa – genuflexiuni, abdomene, ridicări de gantere – nu strică nimănui şi vă tonifică organismul.

Excesele din vacanţă îşi pot pune sever amprenta asupra echilibrului organismului şi, pe lângă faptul că ne putem îngrăşa rapid, ne putem da peste cap metabolismul. Astfel, evită să mănânci dezordonat. Nu uita de binefăcătoarele gustări, dar nu sandvişuri pline de sosuri, gogoşi pentru măsură etc.

Hidratează-te!
Nu uita să bei apă, în vacanţă. Nu numai că vei fi hidratat dar te vei simţi şi plin. Băutul unui pahar de apă înainte de masă te va face să mănânci mai puţin. În plus, deshidratarea duce la mâncare în exces, pentru că de multe ori confundăm setea cu foamea.

Mănâncă încet

Stai la masa cel puţin 20 de minute. Acesta este timpul necesar pentru ca senzaţia de saturaţie să se instaleze în creier. Astfel, ai putea să nu te abţii de la tot ce îţi place, dar trebuie să savurezi fiecare înghiţitură.

Comenteaza acest articol

css.php