Cuplurile de aur din comuna Ion Corvin, premiate

Cuplurile de aur din comuna Ion Corvin, premiate

În comuna Ion Corvin, la inițiativa primarului Marcela Rădulescu, s-a reluat o sărbătoare mult îndrăgită de către locuitori, premierea cuplurilor “de aur”. Vineri, 30 martie, în cadrul unei festivități emoționante, 37 de familii au fost premiate, iar Consiliul Local a alocat, pentru fiecare cuplu, suma de 500 de lei.

În mandatul său anterior, primarul Marcela Rădulescu a avut o inițiativă lăudabilă, de a premia cuplurile care ajung să celebreze 50 de ani de căsătorie. Din păcate, după încheierea primului său mandat, fosta administrație nu a mai păstrat această tradiție, pe care edilul a dorit să o reînvie.
“Am dorit să reiau acordarea acestui premiu și au fost premiate toate familiile care au aniversat 50 de ani de căsătorie pe parcursul celor opt ani când eu nu am fost primar. Fiind un exemplu demn de urmat pentru generațiile tinere, prin stabilitatea demonstrată de cei 50 de ani petrecuți împreună, acest sprijin financiar este oferit acestor familii pentru promovarea lor. Le doresc tuturor familiilor din comună să dețină secretul celor 50 de ani de căsătorie, ce probabil stă în înțelegere, respect, toleranță și împărțirea necazurilor și bucuriilor. Am pregătit pentru toți sărbătoriții un program artistic susținut de elevii școlii din comună”, a declarat primarul Marcela Rădulescu.
Prin acordarea acestor premii bine meritate, edilul a dorit să îi omagieze pe acei membri ai comunei care susțin valorile familiei tradiționale, clădită pe respect reciproc, solidaritate, sentimentul de încredere și siguranță.
Familiile care au conviețuit împreună timp de jumătate de secol sunt: Mitea Ion si Culea Niculina (Ion Corvin), Marinache Gheorghe si Sitaru Elena (Cringu), Covaciu Tudor si Chirea Chireachita (Viile), Grigore Ion si Ifrim Jeana (Viile), Ciolacu Gheorghe si Safta Lucia (Viile), Saghina Stefan si Ardeleanu Ioana (Viile), Trandafir Ion si Toma Felicia (Viile), Stoian Sava si Covaciu Ioana (Viile), Encica Ion si Ciulei Elena (Viile), Radu Ion si Cristache Ania (Viile), Panait Dumitru si Craciun Tudora (Viile), Ciobanu Marin si Tiripan Florica (Viile), Encica Dunitru si Simbeteanu Paulina (Viile), Radu Vasile si Stoenciu Constanda (Viile), Serban Petre si Panait Vanghelita (Viile), Tudorache Nicolae si Zamfir Maria (Viile), Ciobanu Tudor si Dima Gherghina (Viile), Mitache Ion si Pavel Ioana (Viile), Vladuceanu Nicolae si Tulceanu Tudora (Viile), Manole Gheorghe si Marinciu Maria (Viile), Cascatu Tudor si Ciocan Eana (Viile), Grigore Vasile si Savu Ecaterina (Viile), Bobe Constantin si Petcu Ioana (Raristea), Moldoveanu Ion si Itu Maria (Cringu), Batala Dobre si Dorobantu Florica (Ion Corvin), Petcu Vasile si Lazar Ileana (Cringu), Cazacu Marin si Vladuceanu Petcana (Viile), Ciocan Marin si Mihaescu Irina (Viile), Culea Marin si Radu Tanta (Ion Corvin), Ciobanu Ionel si Sofron Filofteia (Viile), Stoian Ion si Ciocan Tudora (Viile), Calen Anton si Tanasescu Ioana (Viile), Ivanciu Nicolae si Vasile Ana (Raristea), Sandu Ion si Sultana (Viile), Negoita Alexandru si Zamfira (Viile), Gheorghe Ion si Nedoie Maria (Viile), Enica Panait si Sterpu Ileana (Viile).

Comenteaza acest articol

css.php