Curăţenia în pieţe şi la Ţările Piticilor, în … pom de aproape cinci luni

Curăţenia în pieţe şi la Ţările Piticilor, în … pom de aproape cinci luni

O procedură de achiziţie lansată de Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa încă din data de 20 august 2016 nu a fost atribuită nici acum, din cauza contestaţiilor. Licitaţia a mers prost încă de la început, mai mulţi ofertanţi cerând clarificări, apoi s-a ajuns la prelungirea termenului de evaluare a ofertelor, pentru ca în final totul să se stopeze din cauza unei contestaţii.

RAEDPP căuta o firmă specializată, care să presteze servicii de curăţenie şi întreţinere curenză, pentru 12 luni, la mai multe obiective pe care le administrează: pieţele Brotăcei, Tomis Nord, Tic-Tac, Tomis III, IL caragiale, Bazarul Eliberării, Piaţa Griviţa, Pescăruş, Unirii, sediul Direcţiei Pieţe Târguri şi Oboare de pe stada Răscoala din 1907, precum şi sediul RAEDPP, de pe bd. Tomis. În lista obiectivelor incluse în acest contract mai sunt incluse campusul social Henri Coandă, parcul de distracţii Ţara Piticilor din parcul Tăbăcărie, pista pentru rolleri, skateri, biciclişti – GRAVITY PARK, de pe str. Soveja – Parc Tăbăcărie, Ţara Piticilor şi terenul de sport de pe bd. I.C.Brătianu /str. Cumpenei, Ţara Piticilor şi terenul de sport de pe al. Nalbei.
Suprafaţa totală a obiectivelor din contract este de 30.967,74 metri pătraţi, iar valoarea estimată fără TVA: 707.990,4 lei.
Când s-a ajuns la faza de atribuire a licitaţiei, lucrurile s-au împotmolit, deoarece unul dintre ofertanţi a fost nemulţumit că oferta sa a fost respinsă. Astfel, firma Cip Avantaj din Tulcea a solicitat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor să oblige autoritatea contractantă, adică RAEDPP, să-i reevalueze oferta şi să o declare admisibilă. După ce a studiat toate opiniile formulate, atât de către contestatar, cât şi de către autoritatea contractantă, CNSC a decis să respingă contestaţia.
Cip Avantaj este firma care, în 2015, a câştigat un contract similar, dar mult mai valoros, de aproape 2,5 milioane de lei, pentru servicii de curăţenie la Primăria Constanţa, detronând Herarconi, o societate care ani la rând a deţinut monopolul asupra acestor servicii.
Societatea Cip Avantaj este a unui fost consilier local din Tulcea, Ciprian Pericleanu, iar în ultimii ani a mai câştigat contracte cu instituţii publice din toată zona de sud-est a ţării.

Comenteaza acest articol

css.php