Curs de agricultură ecologică, la Constanța

Curs de agricultură ecologică, la Constanța

Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta organizeaza, in parteneriat cu agentia de training, Creative Business Management, un curs de agricultura ecologica. Cursul se va desfasura in Constanta, la sediul C.C.I.N.A., in perioada 25-28 noiembrie 2017.

Constantenii vor avea la dispozitie patru zile de formare in cresterea animalelor in sistem ecologic, cultura plantelor ecologice si certificarea fermelor bio. In ultima zi, cursantii se vor deplasa la o ferma ecologica din judet pentru a vedea ce presupune, din punct de vedere administrativ si productiv o ferma ecologica, de la un fermier cu experienta practica in domeniu. Cei care sunt la inceput de drum in agricultura bio isi vor insusi notiunile de baza din cresterea animalelor si cultura plantelor in sistem ecologic, iar fermierii cu experienta din judetul Constanta vor identifica noi oportunitati de afaceri in domeniu.

Participantii la curs vor beneficia la finalul programului de formare, in urma unui examen de specialitate, de un certificat de absolvire autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari si recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, pentru „Operator in ferme ecologice mixte”, cod COR: 314205. Constantenii care vor obtine acest certificat vor putea accesa proiecte sustinute din fonduri europene cu ajutorul diplomei si vor avea posibilitatea de a obtine finantare externa.

Trainerii cursului se diferentieaza prin experienta practica pe care o au in agricultura ecologica si prin familiarizarea cu problemele si necesitatile reale ale fermierilor. Lectorii ii vor invata pe cei prezenti care sunt etapele ce trebuie urmate pentru a deveni producator certificat ecologic, de la cultura plantelor si cresterea animalelor in sistem ecologic, pana la conditii de certificare, relatii cu furnizori si proceduri de export.

Pentru mai multe detalii privind inscrierea ne puteti contacta la numerele de telefon 0241/619854, int.225/221, persoana de contact: Carmen Grigor, tel.mobil 0723430256 sau pe email: carmen.grigor@ccina.ro;

Comenteaza acest articol

css.php