Daniel Funeriu: Rata de promovabilitate la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului a fost de 16,06%

Rata de promovabilitate la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost de 16,06% din numărul candidaţilor înscrişi, a anunţat ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul MECTS.

 

El a anunţat că numărul celor care au promovat examenul de bacalaureat este de 111.125, această cifră urmând să fie corectată după soluţionarea celor 20.019 contestaţii.

 

Ministrul a dorit să sublinieze că şi anul viitor condiţiile în care se vor susţine examenele de maturitate vor fi la fel de severe ca şi cele din acest an.

“Realitatea acestui bacalaureat obligă la consecvenţă şi vă asigur că şi anul viitor condiţiile de examen vor fi corecte. De asemenea, realitatea acestui bacalaureat obligă la acţiune. Prin aplicarea Legii educaţiei naţionale vom pune în practică inclusiv o serie de măsuri pe termen scurt care sunt menite a ameliora situaţia existentă. Vom face publice aceste măsuri cu ocazia începerii anului şcolar după ce vom face toate prelucrările de rigoare cu inspectorii şcolari generali”, a declarat Daniel Funeriu.

 

Ministrul Educaţiei a menţionat, de asemenea, că subiectele care au fost date la bacalaureat au fost diferenţiate şi că acestea “verificau competenţe de nivel scăzut, mediu şi pentru un număr foarte mic de puncte pentru un nivel de competenţă foarte înalt”.

“Resping orice fel de acuzaţie că rezultatele de la bacalaureat ar fi putut să fie distorsionate”, a mai spus Daniel Funeriu.

 

Întrebat ce le recomandă elevilor care nu au promovat examenul de bacalaureat, ministrul a spus că ei trebuie “să îşi urmeze cursul vieţii aşa cum şi l-au aşternut” şi le-a recomandat să înveţe şi să participe la examen în anii următori.

“Să îşi urmeze cursul vieţii aşa cum şi l-au aşternut până acum. Pot să ia bacalaureatul în anii viitori, cu condiţia să înveţe. Foarte mulţi dintre ei au dobândit competenţe şi certificate de competenţe în domenii care sunt cerute pe piaţa muncii şi cred că pot să îşi continue viaţa într-un mod foarte decent şi foarte corect pentru pachetul pentru care s-au pregătit”, a spus ministrul Educaţiei.

 

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat în sesiunea de toamnă după soluţionarea contestaţiilor vor fi afişate miercuri 7 septembrie.

AGERPRES

Comenteaza acest articol

css.php