Doar 4 sancțiuni, din 103 unități alimentare verificate

Doar 4 sancțiuni, din 103 unități alimentare verificate

În perioada minivacanțelor de Rusalii și de 1 Iunie 2018, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Constanța au efectuat controale oficiale tematice în unitățile de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării și controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, în special unități situate în zonele de interes turistic de pe litoralul românesc al Mării Negre pentru prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare.
În acest sens, au fost verificate 103 unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul, astfel: 79 de restaurante, 3 pizzerii, 1 cofetărie/patiserie, 7 laboratoare cofetării/patiserii, 4 hipermarketuri, 9 magazine alimentare.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, condiții de igienă necorespunzătoare în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.600 de lei. A fost emisă o ordonanță de suspendare temporară a activității la un restaurant.
De asemenea, în aceste perioade nu au fost semnalate cazuri de toxiinfecții alimentare și nici alte evenimente care să pună în pericol viața și sănătatea publică.

Comenteaza acest articol

css.php