Două accidente mortale de muncă, în doar două zile

Două accidente mortale de muncă, în doar două zile

Săptămâna trecută, doi angajați și-au pierdut viața în accidente de muncă. Primul incident a avut loc în data de 06.07.2017 ora 05:30 la CNAIR SA BUCURESTI – DRDP CONSTANTA, SECTIA DRUMURI NATIONALE FETESTI. Potrivit ITM Constanța, IORGOVAN DUMITRU, în vârstă de 56 de ani, angajat ca lăcătuș mecanic, a venit la sediul districtului in jurul orei 5, a pornit grupul de sudura cu scopul de a repara o unealta. Langa grup se afla o geanta in care era depozitat un recipient cu benzina si scanteile produse la sudura au atins recipientul care a luat foc. Pentru a evita declansarea unui incendiu, lucratorul a incercat sa scoata din incinta geanta cu recipientul cu benzina, moment in care i-a luat foc imbracamintea. Ca urmare a evenimentului, victima a transportata si internata la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta pentru acordarea ingrijirilor medicale, ulterior a fost transferata la Spitalul de arsi din Bucuresti, unde a decedat in data de 06.07.2017 ora 15:20.
Evenimentul se cerceteaza de catre ITM Constanta, fiind desemnat un inspector de munca pentru efectuarea cercetarilor. In baza constatarilor efectuate de acesta, declaratiilor martorilor si a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite imprejurarile si cauzele care au condus la producerea evenimentului precum si reglementarile legale incalcate si pe cale de consecinta raspunderile si masurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.
După numai o zi, pe 07.07.2017, ora 11,00, la SC ANDO COM SRL – Platforma Petromidia, Rezervor pacura C100 a mai avut loc un eveniment soldat cu decesul a unui lucrator.
JIANU CORNEL, 46 de ani, tehnician instalații sanitare și PSI, a urcat pe rezervorul de pacura C100 in vederea verificarii instalatiei de limitare si stingere a incendiilor. A urcat pe scara elicoidala de acces pe rezervor si a incercat sa treaca pe sub balustrada pentru a ajunge la generatorul de spuma in vederea verificarii acestuia, moment in care a cazut de la o inaltime de 13 metri. Cadrele medicale sosite la fata locului au constatat decesul.
De asemenea, evenimentul se cerceteaza de catre ITM Constanta.
…………………………

Comenteaza acest articol

css.php