UPDATE. Drumul dintre Vadu şi Corbu, în continuare blocat de nămeţi

UPDATE. Drumul dintre Vadu şi Corbu, în continuare blocat de nămeţi

UPDATE. Autorităţile fac din nou apel la populaţie să nu polece la drum, chiar dacă au impresia că vremea s-a îmbunat, deoarece vântul încă viscoleşte zăpada şi o repune pe carosabil. De asemenea, prioritare sunt în acest moment căile mari de acces, urmând ca pe drumurile comunale să intervină primăriile, pentru că este responsabilitatea lor. Potrivit lui Lucian Lungoci, există chiar solicitări de deblocare a unor căi de acces către mănăstiri, care sunt amplasate în locuri izolate, pe câmp sau pe dealuri, departe de drumuri circulate.

Una din cele mai grav lovite de viscol, comuna Corbu este, în continuare afectată de nămeţii enormi care s-au aşezat în cfele două sate, Corbu şi Vadu, precum şi drumul care le leagă. Ieri, utilajele RAJDP şi cele ale Primăriei au intervenit pentru a deschide drumul către cimitir, deoarece o familie trebuia să-şi ducă la groapă ruda decedată de mai multe zile, dar zeci de case sunt încă îngropate în zăpada care trece, pe alocuri, de 3 metri înălţime. Doar freza rusească, a RAJDP, a reuşit să străbată stratul de 2 metri de zăpadă, pe o distanţă de 500 metri, cât să ajungă cortegiul fenerar la cimitir.
Drumul comunal 83, Corbu-Vadu, este însă impracticabil şi la această oră, iar directorul RAJDP, Lucian Lungoci a explicat cauza: „DC 83 are o lungime de 10 km. Este normal ca utilajele primăriei să nu facă faţă, pentru că zăpada este troienită până la 2 metri. După ce oamenii şi-au dus mortul la cimitir, freza a continuat intervenţiile pe DJ 226, spre Mihai Viteazu, pentru a menţine viabilă linia Năvodari-Mihai Viteazu“.
În altă ordine de idei, la ora actuală, pe drumul dintre Negru Vodă şi Mangalia se circulă pe un singur fir, cu refugii în lateral, lucrându-se la lărgirea căii de acces.
Efortul lucrătorilor de la RAJDP este îngreunat şi de faptul că se acţionează doar cu patru freze ruseşti şi două unimogur cu freze mici, la care se adaugă cinci freze cedate de către DRDP. Mai mult, nici vremea nu ţine cu drumarii, pentru că vântul suflă în continuare tare şi aduce zăpada pe drumurile abia desfundate.

Comenteaza acest articol

css.php