Drumuri, rețea de canalizare și stație de epurare, proiecte finanțate prin PNDL 2 la Ciocârlia

Drumuri, rețea de canalizare și stație de epurare, proiecte finanțate prin PNDL 2 la Ciocârlia

Cea de-a doua etapă a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDL), derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene va aduce, în județul nostru, finanțarea necesară pentru zeci de proiecte de infrastructură, întocmite de către administrațiile locale de câțiva ani, dar care au fost ținute pe listele de așteptare.
Printre comunele care vor beneficia de fonduri se numără Ciocârlia, care va primi finanțare pentru două proiecte, așteptate de mai mulți ani. Sumele sunt importante, în total peste 15 milioane de lei, bani pe care nici administrația locală, dar nici județeană, nu ar fi putut vreodată să îi asigure.
Ambele proiecte au fost promovate de către primarul Traian Dragomir încă din mandatul trecut, iar până acum, în ciuda numeroaselor promisiuni, au fost trecute pe listele de așteptare.
Unul dintre proiectele care vor primi finanțare prin PNDL 2 este cel de realizare a rețelei de canalizare și a unei stații de epurare în comuna Ciocârlia, proiect care are prioritate, întrucât administrația locală riscă sancțiuni din partea forurilor europene în caz contrar. Pentru aceste investiții s-a alocat suma de 7.389.233 lei.
Drumurile din comună au avut, de asemenea, mult de suferit în ultimii ani, iar proiectul prin care primarul Dragomir propunea reabilitarea câtorva kilometri, cu pietruire și asfaltare, va deveni, în sfârșit realitate. Potrivit Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, comuna Ciocârlia va primi o finanțare de 7.910.848 lei pentru modernizarea drumurilor.
Pasul următor este semnarea contractelor de finanțare cu MDRAPFE, apoi, autoritățile locale pot demara procedurile de achiziție pentru lucrările de investiții.
Cea de-a doua etapă a programului PNDL finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei, credite de angajament.

Comenteaza acest articol

css.php