Dulceata de caise cu anason

Dulceata de caise cu anason

Ingrediente
2 kg caise coapte, 1,5 kg zahar, 5 stelute de anason, zeama de la 1 lamaie,  500 ml apa.

Mod de preparare
Caisele se spala bine, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi se curata de pielita.
Pielita impreuna cu 1 kg de zahar, apa si stelutele de anason se pun intr-o cratita, se amesteca, apoi se pune la fiert.
Se fierbe la foc rapid pana ramane jumatate din cantitate, apoi se strecoara.
Inainte de a pune siropul la fiert , caisele le-am taiat felii si le-am pus intr-o cratita mai mare in straturi alternativ cu zahar si le lasam pana obtinem siropul. Se adauga siropul si zeama de lamaie , apoi amestecam.
Se pune la fiert , la foc potrivit cca o ora si 30 min, amestecand din cand in cand.
Cand este gata se toarna fierbinte in borcane sterilizate, se capseaza si se intorc (capacul sa fie la baza) cca 2 ore.
Se acopera si se lasa pana a doua zi in bucatarie, apoi le pastram in camara.
Se consuma la micul dejun si la obtinerea deserturilor. Am obtinut 5  borcane de 400 gr
Pofta Buna!

bucataria/romaneasca.ro

Comenteaza acest articol

css.php