După ce s-a renunțat la statutul de oraș, Băneasa înflorește

După ce s-a renunțat la statutul de oraș, Băneasa înflorește

După ce au ales să renunțe la statutul de oraș, care nu le-a adus niciun beneficiu, locuitorii din Băneasa au mari așteptări de la administrația locală. Procesul de revenire la statutul de comună este încă în curs de realizare, dar până când se vor putea întocmi mari proiecte de investiții cu fonduri pentru dezvoltare rurală, localitatea are nevoie de alte lucrări. Recent, la propunerea primarului Paul Coliș, Consiliul Local a aprobat rectificarea bugetului de investiții pe anul 2017, în sensul completării cu mai multe achiziții de servicii și lucrări.
Printre proiectele susținute de către edil se numără realizarea studiiilor tehnice de fezabilitate pentru modernizarea drumurilor, modernizarea și extinderea iluminatului public, dar și pentru reabilitarea și modernizarea clădirii fostei judecătorii. De asemenea, unitatea administrativ teritorială va mai achiziționa servicii de actualizare a Planului Urbanistic General, dar și de actualizare a proiectelor pentru un nou cămin cultural în localitatea Făurei și a Grădiniței Cărpiniș.
Primarul Paul Coliș și-a mai propus pentru acest an finalizarea achizițiilor pentru o serie de lucrări de investiții, astfel încât, dacă este posibil, să fie demarate și proiectele propriu-zise. Astfel, dacă achizițiile vor decurge fără contestații, locuitorii din Băneasa se vor bucura de un nou spațiu de recreere în centrul orașului, cu spații de joacă și alei pietonale, lucrare estimată la aproape 180.000 lei, iluminatul public va fi extins și modernizat, suma estimată fiind aproximativ 154.000 lei. Pentru noul cămin cultural din Făurei este nevoie de 147.059 lei, iar pentru construirea de noi cabine de așteptare in cele doua stații de autobuz situate pe strada Trandafirilor în zona spital și magazine C&D Holding, de 7500 lei.
Edilul Paul Coliș dorește, de asemenea, să înfrumusețeze centrul localității, iar în acest sens a obținut acordul Consiliului Local, care a probat alocarea sumei de 276.685 lei pentru întreținerea spațiilor verzi, 10.000 lei pentru reabilitarea podului din satul Făurei, 20.000 lei pentru construirea unei noi parcări în zona CNIPT.

Comenteaza acest articol

css.php