Jandarmii constănţeni, implicaţi într-o amplă acţiune de plantare de copaci

Jandarmii constănţeni, implicaţi într-o amplă acţiune de plantare de copaci

În ultima săptămână, 1800 de puieti de glădiţă, mesteacăn şi tei au fost plantaţi de jandarmii Grupării Mobile Tomis Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, dacă săptâmâna trecută jandarmii au plantat 600 de puieţi de glădiţă, astăzi 15 decembrie a.c., începând cu ora 11.00, au mai fost plantaţi 1200 de mesteceni şi tei. Iniţiativa care aparţine jandarmilor reprezintă cea mai amplă acţiune de plantare de puieţi din unitatea noastră şi s-a desfăşurat în parteneriat şi cu sprijinul Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva-Directia Silvică Constanţa, sub sloganul „Mai mult verde pentru noi şi generaţiile viitoare”.

“Copacii plantaţi în această perioadă au fost oferiţi cu titlu gratuit de partenerii noştri care s-au alăturat demersului nostru şi ne vor acorda sprijin şi asistență de specialitate pentru următorii ani. De ce am plantat? Este simplu. Copacii sunt o sursă de oxigen, curaţă aerul, absorb monoxidul de carbon, dioxidul de sulf şi de azot şi refac echilibrul zonei. Un copac matur produce de-a lungul unui anotimp o cantitate de oxigen care echivaleaza cu cea inspirata de 10 oameni de-a lungul unui an. Numai în ultima lună am participat la trei astfel de activităţi din care una la nivel naţional, în comuna Peştera, în cadrul campaniei de împădurire ”Plantăm fapte bune în România””, au transmis jandarmii Grupării Mobile Tomis Constanţa.

Comenteaza acest articol

css.php