Edilii din Ion Corvin, în așteptarea semnării contractelor de finanțare a celor mai importante proiecte de investiții

Edilii din Ion Corvin, în așteptarea semnării contractelor de finanțare a celor mai importante proiecte de investiții

Revenită de mai bine de un an în fotoliul de primar al comunei Ion Corvin, Marcela Rădulescu a reușit deja să recupereze anii pierduți de către autoritățile locale, în care investițiile în infrastructură au lipsit cu desăvârșire. Ion Corvin este una dintre comunele care vor beneficia de finanțare pentru cele mai multe proiecte, prin Programul Național de Dezvoltare Locală și care au fost deja aprobate de către Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.
Edilul Marcela Rădulescu a reușit să prioritizeze proiectele, în planurile sale aflându-se în egală măsură sistemul de educație, de sănătate, dar și drumurile și rețelele de apă și canalizare.
Cel mai important proiect care se va realiza în anii următori în Ion Corvin este cel de construire a sistemului de canalizare și epurare a apelor uzate, care în prezent lipsește cu desăvârșire. Prin PNDL, Guvernul a aprobat alocarea sumei de
8.634.315 lei pentru proiectul de Realizare a infrastructurii de canalizare și stație de epurare în comuna Ion Corvin, județul Constanța.
Suma de 8.495.118,91 lei va fi investită, prin același program, PNDL, în reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere, urmând să fie asfaltați 5 kilometri de drum în trei sate ale comunei: Ion Corvin, Viile și Crângu.
În planurile Marcelei Rădulescu mai există un proiect similar, de asfaltare a drumurilor din Rariștea și Brebeni, localități mai izolate, cu număr mic de locuitor, dar care merită aceleași condiții decente de trai.
Educația a fost, încă de la primul său mandat de primar, prioritatea Marcelei Rădulescu, care a depus eforturi considerabile pentru reabilitarea școlilor din comuna Ion Corvin. Alocarea sumeia de 2.374.675,64 lei a fost deja aprobată de MDRAPFE, pentru proiectul “Construire Școala Gimnazială nr.1 Ion Corvin și grădiniță cu program normal în localitatea Ion Corvin, județul Constanța”.
De asemenea, tot cu fonduri aprobate prin PNDL, se va realiza și Proiectul “Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială nr.2 Viile”, suma aprobată fiind 1.703.481,43 lei.
Nu în ultimul rând, edilul a reușit să convingă autoritățile guvernamentale să aprobe alocarea sumei de 458.343,90 lei, pentru proiectul de “Extindere și reabilitare a unității sanitare în localitatea Ion Corvin”.
“Sperăm ca pînă la finele acestui an să semnăm, la Ministerul Dezvoltării, contractele de finanțare pentru toate aceste investiții, pentru ca cel târziu la primăvară să demarăm licitațiile publice pentru selecția constructorilor”, a explicat primarul Marcela Rădulescu.

Comenteaza acest articol

css.php