Elev constănțean, medaliat la Internaționala Pluridisciplinară Tuymaada

Elev constănțean, medaliat la Internaționala Pluridisciplinară Tuymaada

În perioada 17-24 iulie a avut loc în Yakutia, Republica Saka, Rusia, cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internațională Pluridisciplinară ”Tuymaada”, o competiție anuală de înaltă clasă, ce strânge în fiecare an participanți excepționali din domeniile: matematică, informatică, fizică și chimie.
Edis Memiș, elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, pregătit de prof. Cristina Văcărescu, premiant național absolut și medaliat cu aur la Olimpiada Națională de matematică, s-a întrecut pe sine însuși, obținând Premiul II cu medalie de argint la Olimpiada Internațională ”Tuymaada”, matematică, categoria juniori.
Edis atribuie succesul lui pregătirilor asidue pentru olimpiadele naționale, considerând că nivelul de dificultate al problemelor ar putea să fie comparat cu cele întâlnite la competițiile naționale din țara noastră.
Olimpiada Internațională Tuymaada este organizată de Ministerul Educației și Științelor din Republica Saka, Rusia, iar obiectivele principale ale acestei bine cunoscute olimpiade este de a promova dezvoltarea potențialului intelectual al elevilor excepționali, pentru a-i încuraja în a studia științele fundamentale și în a adopta cooperarea și comunicarea internațională.
Experiența a fost una deosebită pentru Edis, o incununare a rezultatelor unui an plin de succese, și un imbold pentru succese și mai mari pe viitor.

  

Comenteaza acest articol

css.php