Elevii care pica bacul ar putea fi obligati sa plateasca o taxa la a doua sesiune

Dupa modelul universitar, unde orice restanta se plateste de catre studenti, liceenii care nu iau Bac-ul din prima ar putea fi taxati cu 100 de lei la a doua sesiune.

Deputatul independent Daniel Oajdea va include aceasta prevedere intr-un amendament la Legea educatiei, pe care-l va supune la vot saptamana viitoare.

“Nu vad de ce absolventii de liceu care nu iau bacalaureatul sa nu plateasca o taxa de reexaminare, asa cum se procedeaza in mediul universitar, unde studentii isi achita fiecare restanta. In acest fel, elevii vor fi motivati sa invete pentru Bac. Eu cred ca nu le convine sa le ceara bani parintilor pentru reexaminare”, ne-a declarat deputatul independent Daniel Oajdea.

Potrivit acestuia, statul cheltuie multi bani pentru acesti elevi, care “au facut altceva decat sa invete in liceu”. “Trebuie platiti examinatorii, energia electrica, hartia si multe altele, iar costurile se suporta din bugetul statului. Nimeni nu trebuie sa plateasca pentru greselile altora”, ne-a spus parlamentarul.

Pornind de la aceste motive, Oajdea va supune la vot, saptamana viitoare, un amendament la Legea educatiei, in care va solicita introducerea taxei de 100 de lei pentru reexaminarea unui elev la Bac, indiferent daca pica o proba sau le repeta pe toate. Vor fi scutiti de taxa doar cei cu venituri reduse.

sursa: stiri.rol.ro

One Comment

  1. Ar trebui sa-i fie rusine la cel care are intentia asta,pai romanii sunt jecmaniti asa ca lumea,sa nu uitam ca elevii din ultimii an cheltuie o avere,protocol,haine si alte lucruri pe care le mai inventeaza cei mari si tari.Duoa ce ca lumea e asa saraca cum aveti curajul sa veniti cu asemenea propuneri,rusine sa va fie,mare rusine.

Comenteaza acest articol

css.php