Escrocii care acționează prin metoda accidentul au ridicat pragul la 30.000 euro

Escrocii care acționează prin metoda accidentul au ridicat pragul la 30.000 euro

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție au fost sesizați de către o femeie, de 50 de ani, cu privire la faptul că, a fost apelată pe telefonul fix, de un bărbat, care s-a recomandat a fi fiul acesteia, spunându-i că a fost implicat într-un accident, în urma căruia o persoană a fost rănită.

Ulterior, un alt bărbat s-a recomandat a fi avocat, spunându-i femeii că fiul său trebuie să plătească suma de 15.000 de euro, pentru a nu fi arestat.

Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni, anunţând organele de poliţie.

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 01.10, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție au fost sesizați de către o femeie, de 69 de ani, care le-a relatat că a fost apelată pe telefonul fix, de un bărbat, care s-a recomandat a fi fiul acesteia, spunându-i că ar fi fost implicat într-un accident, în urma căruia o persoană a fost rănită.

Bărbatul i-a spus femeii că ar avea nevoie de suma de 30.000 de euro, astfel încât accidentul cu victimă să fie rezolvat favorabil.

Ulterior, femeia a luat legătura cu fiul său și, realizând că poate fi victima unei înșelăciuni, a sesizat organele de poliţie.

În ambele cauze, polițiștii au deschis anchete pentru identificarea, depistarea și tragerea la răspundere penală a autorilor.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Comenteaza acest articol

css.php