Euromateria va construi complexul sportiv din Cumpăna. Aceeaşi firmă a blocat proiectele de restaurare a Cazinoului şi parcul arheologic din Constanţa

Euromateria va construi complexul sportiv din Cumpăna. Aceeaşi firmă a blocat proiectele de restaurare a Cazinoului şi parcul arheologic din Constanţa

Aproape un an a fost necesar pentru ca o licitaţie organizată de Compania Naţională de Investiţii, ce are ca obiect construirea unui complex sportiv la Cumpăna, să fie finalizată.

De acum, însă, proiectul poate merge în pas alert, iar în termen de 36 luni de la semnarea contractului, cumpănenii ar trebui să se bucure de un complex sportiv modern, cu teren de fotbal, de oină, baschet, pistă de atletism cu zone pentru aruncarea discului, a ciocanului ori a greutăţii, teren de handbal, de volei, două terenuri de tenis, spaţii de cazare într-o clădire cu regim de înălţime P+3E, cu sală de mese, bucătărie, precum şi gradene pentru 824 de spectactori.
Procedura de achiziţie a fost extrem de disputată, nu mai puţin de 15 firme depunând oferte, dar nu au lipsit nici solicitările de clarificări şi contestaţiile. În final, însă, CNI va face o economie de peste 2 milioane de lei, deoarece câştigătorul – firma Euromateria – a oferit un preţ de 11.191.471 lei, faţă de estimarea iniţială, care a fost de 13.509.382 lei.
Euromateria, care va fi susţinută în acest proiect de către Princer SA, a avut concurenţă serioasă în această achiziţie: Recon şi Doje SRL, asocierea Real Design Trust-3G Sport IP-Levia Tan Design, Gamaro Construct, asocierea ABC Val- House Consult, asocierea CEZ Termoinstal- Leader Arhitects&Enginers, asocierea Consumcoop Galaţi- Lemacons- Proiect SA, asocierea Vialis Engeneering -Intergoup Engineering, asocierea Terra Gaz Construct- Tahoma Bautrupp, Rotary Construcţii SRL, asocierea Concas-Tecon, asocierea Interconstruct -Tractebel Engineering, asocierea Total Construct Ideal- Rozni SRL, asocierea Mobitom-Siebol -Decodesign Team şi asocierea Aduro Impex-WFA Impex SRL.
De menţionat că Euromateria este firma care a contestat mai multe proiecte de investiţii din municipiul Constanţa, inclusiv licitaţia pentru Cazino şi parcul arheologic, la ultima pierzându-se şi finanţarea europeană, din cauza contestaţiilor, în final respinse şi de către instanţă.
Complexul sportiv din Cumpăna va purta numele „Sfântul Nicolae“ şi va fi edificat pe strada Straja, nr. 45-47, pe un teren de 26.588 mp. Beneficiarul va fi Consiliul Local al comunei.

Netty DUMITRACHE

One Comment

  1. Gata……….asta inseamna ca s-au impacat…..de acum nu mai face…..

Comenteaza acest articol

css.php