Europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu cere reformarea de urgență a politicilor europene de sănătate

Europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu cere reformarea de urgență a politicilor europene de sănătate

În plenul Parlamentului European din această săptămână Claudiu Ciprian Tănăsescu trage un semnal de alarmă și cere Comisiei Europene modificarea politicilor de sănătate pentru combaterea mai eficientă a creșterii cazurilor de HIV, Tuberculoză și Hepatita C.

Conform tuturor analizelor și statisticilor în ultimii 3 ani s-a constatat o creștere îngrijorătoare a cazurilor de HIV, Tuberculoză și Hepatita C. 2017 a fost un an record privind infectarea cu virusul celor 3 boli, considerate pe bună dreptate cele mai agresive boli. Numai în cazul HIV, conform Oficiului de supraveghere a cazurilor de HIV-SIDA în 2017 s-a constatat o creștere cu 5,9 procente a la mia de locuitori a celor infectați. În acest context, europarlamentarul român consideră că trebuie acționat de urgență în direcția revizuirii a politicilor de sănătate ale Uniunii Europene prin implementarea recomandărilor Rezoluției Parlamentului European din 5 iulie 2017.
Documentul la care face referire europarlamentarul român este o soluție pentru că punerea lui în aplicare ar aduce un program generalizat, aplicabil la nivelul tuturor statelor membre pentru combaterea infecției HIV, a Tuberculozei și a Hepatitei C. Mai mult, aceiași rezoluție pune la dispoziția Comisiei Europene a cadrului legislativ de subvenționare din bugetul european a medicamentelor pentru aceste afecțiuni. Tănăsescu spune că „fără o subvenționare a testelor și tratamentelor pentru categoriile defavorizate, în câțiva ani, probabil va fi imposibil să controlăm răspândirea acestor boli”. Europarlamentarul român consideră că „Este inadmisibil ca în Uniunea Europeană, considerată cea mai importantă construcție politică a bătrânului continent să discutăm despre creșterea alarmantă a cazurilor de Tuberculoză, HIV și Hepatita C”.
De profesie medic, Claudiu Ciprian Tănăsescu este membru al Parlamentului European din 15 iunie 2009. Încă de la început, dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a activat în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a înaltului for legislativ continental, scopul activității sale fiind perfecționarea și îmbunătățirea mediului și accesul egal al cetățenilor europeni la resursele medicale și de sănătate ale Uniunii.
Aflat la cel de-al doilea mandat în Parlamentul European, dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a contribuit activ la crearea și susținerea unor importante reglementări ce privesc sănătatea publică, mediul și siguranța alimentară. Numai în această legislatură (2014 – 2019), dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a fost coautor a șapte propuneri de rezoluție, a fost raportor sau raportor alternativ a trei inițiative legislative, precum și a numeroase alte acțiuni premergătoare inițiativelor legislative adoptate de Parlamentul European.

Comenteaza acest articol

css.php