Europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu propune ca finanțarea Institutului Cantacuzino să se facă de la bugetul UE

Europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu propune ca finanțarea Institutului Cantacuzino să se facă de la bugetul UE

Europarlamentarul român dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu le propune europenilor finanțarea Institutului “Ioan Cantacuzino” de la bugetul Uniunii Europene. Claudiu Ciprian Tănăsescu le-a cerut colegilor săi europeni să îl susțină într-un proiect legislativ european, prin care finanțarea dotărilor și funcționării Institutul de seruri si vaccinuri “Ioan Cantacuzino”, dar și a instituțiilor similare din statele membre ale Uniunii Europene să fie făcută direct de la bugetul european. Proiectul său are la bază argumentul conform căruia, la nivelul Uniunii Europene, Institutul Cantacuzino face parte din rețeaua strategică de care depinde reacția promptă a Europei în fața unei epidemii generalizate.
Practic, aceste institute reprezintă principala unitate de răspuns în cazul unei epidemii generalizate, dar sunt total neglijate în managementul Uniunii Europene, iar dotarea, pregătirea angajaților și funcționarea lor sunt lăsate în seama statelor membre. Europarlamentarul român este convins că, așa stând lucrurile, „în cazulunei crize biologice continentale, instituțiile uniunii, dar și populația voraștepta un răspuns generalizat de la instituții administrate național, răspuns care nu va fi cu siguranță cel dorit”. Europarlamentarul român a mai precizat în fața colegilor săi europeni: „Personal, militez pentru un proiect legislativ care să aducă finanțarea Institutului Cantacuzino și a institutelor europene similare, de la bugetele naționale la bugetul Uniunii Europene, scopul fiind acela de a oferi un sistem funcțional prin care Europa să poată răspunde eficient în timp real la unul dintre cele mai negre scenarii, indiferent că este vorba de pandemie sau atac biologic”.
Claudiu Ciprian Tănăsescu este și inițiatorul propunerii de relocare aA genției Europene a Medicamentului de la Londra la București, practic introducând România în cursa pentru găzduirea unei agenții europene de prim rang și mportanță, așa cum este calificată Agenția Europeană a Medicamentului. De profesie medic, Claudiu Ciprian Tănăsescu este membru al Parlamentului European din 15 iunie 2009. Încă de la început, europarlamentarul român a activat în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a înaltului for legislativ continental, scopul activității sale fiind perfecționarea și îmbunătățirea mediului și accesulegal al cetățenilor europeni la resursele medicale și de sănătate ale Uniunii.

Comenteaza acest articol

css.php