EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. O elevă a primit nota 1 pentru i-a sunat telefonul în timp ce preda lucrarea

Lucrarea unei eleve care a susţinut, luni, proba de limba şi literatura română la evaluarea naţională, a fost notată cu 1, pentru că i-a sunat telefonul mobil în momentul în care îşi preda hârtiile, însă ea va putea participa la celelalte probe ale examenului.

 

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Timiş, Mariea Ştefan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că eleva îşi susţinea examenul, iar în momentul în care a predat lucrarea, i-a sunat telefonul mobil.

 

Pentru că nu a predat comisiei telefonul mobil, eleva a primit nota 1 la proba de luni.

 

“Candidatul nu a predat comisiei telefonul mobil la intrarea în examen, iar în momentul în care a vrut să predea lucrarea, telefonul a sunat, astfel că s-a luat măsura eliminării elevei din sală şi a fost notată cu 1, potrivit regulamentului. Eleva va putea participa la celelalte probe ale evaluării naţionale”, a spus Mariea Ştefan.

 

În judeţul Timiş sunt 74 de centre de examen pentru evaluarea naţională, peste 5.000 de elevi fiind înscrişi la examenul naţional.

 

La nivel naţional, peste 190.000 de absolvenţi ai claselor a VIII s-au înscris la evaluarea naţională de anul acesta, care a început luni cu proba de limba şi literatura română.

 

Evaluarea naţională va continua marţi, 26 iunie, cu proba la limba şi literatura maternă, şi miercuri, 27 iunie, cu proba de matematică. Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 29 iunie (până la ora 14.00). În aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie şi 1 iulie. Afişarea rezultatelor finale (după contestaţii) va avea loc în data de 2 iulie.

 

Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune.

 

Media de admitere în liceu va fi calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

gandul.info

One Comment

  1. Anunturi Cronica Romana in paginile de mica si mare publicitate in urmatoarea editie libera.

Comenteaza acest articol

css.php