Eveniment inedit la Constanţa: meci de baseball între SUA şi România, în prezenţa ambasadorului Klemm

Eveniment inedit la Constanţa: meci de baseball între SUA şi România, în prezenţa ambasadorului Klemm

Sâmbătă, 15 aprilie, pe stadionul Portul, din municipiul Constanţa, în prezenţa primarului Decebal Făgădău, a ambasadorului SUA la Bucureşti, Excelenţa Sa Hans Klemm şi a preşedintelui Federaţiei Române de Baseball şi Softball, Andrei Mirescu, va avea loc un inedit meci de baseball, între echipele SUA şi României. Vorbim despre un meci eveniment, care marchează 70 de ani de când Jackie Robinson, primul jucător profesionst de culoare, intra pe teren, spărgând barierele discriminării rasiale.
Baseball-ul este un sport deosebit de îndrăgit peste Ocean, care a început să fie practicat şi la noi, încă din 1990, când s-a înfiinţat Federaţia Română de Baseball şi Softball. În 1995, juniorii români au obţinut medalia de argint la Campionatul European de la Praga, iar în 1999, cadeţii au obţinut bronz la Campionatele Europene.
Echipele sunt formate din 9 jucători, care sunt pe rând, în atac şi apărare. Se joacă 9 reprize, în care echipa aflată în apărare încearcă să elimine trei jucători aflaţi în atac, iar apoi are dreptul să fie în atac. Când atacă, încearcă să lovească mingea, să intre în teren, să alerge prin cele trei baze, apoi să revină acasă. Când revine acasă, se marchează un punct.

Comenteaza acest articol

css.php