Excedent bugetar de aproape 1,5 milioane de lei la Băneasa

Excedent bugetar de aproape 1,5 milioane de lei la Băneasa

Unitățile administrativ teritoriale constănțene se află, în această perioadă, în plină activitate de calculare a bugetelor pe anul 2017. Încă se fac calcule, estimări, se întocmesc proiecte pentru care cele mai multe localități, în special rurale, trebuie să caute surse externe de finanțare. Există însă și administrații care nu au reușit să cheltuiască tot bugetul pe anul trecut, iar excedentul rezultat va folosi anul acesta, la finanțarea unor proiecte urgente. Este și cazul orașului Băneasa, unde anul 2016 s-a încheiat cu un excedent de 1.420.436 lei, bani pe care primarul Paul Coliș le-a propus consilierilor locali să-i folosească pentru cheltuielile de dezvoltare și pentru lucrările de investiții propuse pentru acest an.

Propunerea edilului este ca cea mai consistentă sumă, 500.000 lei, să fie utiliozată pentru infrastructura școlară, unde sunt necesare mai multe lucrări de întreținere și modernizare. De asemenea, 420.630 lei se propun a fi cheltuiți pentru reabilitarea și modernizarea rețelei de iluminat public. Cu 206.835 lei se va amenaja un parc, se vor înființa locuri de joacă și alei pietonale în centrul orașului. De asemenea, pentru reabilitarea și modernizarea clădirii fostei Judecătorii, preluată de la Ministerul Justiției, s-a prevăzut suma de 56.000 lei.

Primarul Coliș a prevăzut și sume care să asigure cofinanțarea proiectelor cu finanțare de la Fondul de Mediu, respectiv cel de instalare a sisatemelor de încălzire care utilizează energia regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemlor clasice de încălzire. Pentru acest capitol s-a prevăzut suma de 196.971 lei. Alți bani sunt destinați achiziționării unui soft și construirii unei împrejmuiri la terenul de sport.

Comenteaza acest articol

css.php