Excedentul bugetar pe 2017 al orașului Băneasa merge spre investiții

Excedentul bugetar pe 2017 al orașului Băneasa merge spre investiții

Buna administrare a banilor publici a făcut ca în unele localități să se înregistreze excedente bugetare, fapt care le permite acum edililor să realizeze mai multe proiecte care se aflau în așteptare. Este și cazul orașului Băneasa, unde primarul Paul Coliș a propus, recent, Consiliului Local, să utilizeze excedentul bugetar înregistrat în anul fiscal 2017 pentru finanțarea unor proiecte de investiții ori pentru dezvoltare.

Anul fiscal 2017 s-a încheiat, la Băneasa, cu un excedent de 1.537.009,28 lei, bani economisiți din întâzierea realizării unor proiecte pentru care administrația locală alocase propria sa contribuție. Iar după ce a analizat domeniile unde se impuneau investiții urgente, primarul Paul Coliș a propus aleșilor locali mai multe destinații pentru aceeastă sumă. Astfel, 200.000 lei s-au alocat pentru infrastrctura școlară, ceea ce înseamnă că se vor face reparații curente la școlile din toate localitățilece aparțin de Unitatea Administrativ Teritorială Băneasa, 270.000 lei au ca destinație continuarea lucrărilor la Căminul Cultural din satul Făurei. Alți 30.000 lei vor fi inverstiți într-o nouă centrală termică la unitatea Primiri Urgențe Băneasa, astfel încât, atât personalul, dar și pacienții să beneficieze de condiții civilizate. Suma de 386.000 lei va avea ca destinație realizarea unui proiect tehnic pentru reabilitarea și modernizarea clădirii în care a funcționat Judecătoria Băneasa și care a fost preluată de la Ministerul Justiției.
Tot din excedentul bugetar pe anul trecut, administrația locală va asigura cofinanțarea proiectului Fondul pentru acțiuni în domeniul managementului energiei durabile,,finanțat prin programul de cooperare Elvețiano –Roman,,Modernizare și extindere iluminat public în orașul Băneasa,județul Constanța”, suma alocată fiind 200.000 lei.
“De asemenea, am decis să constituim un fond de rezervă, în sumă de 451.009 lei, bani de care vom dispune doar în situații de urgență. Este bine ca un bun gospodar să pună deoparte din ceea ce îi prisosește”, a explicat edilul.

Comenteaza acest articol

css.php