EXCLUSIV ! Educator din cadrul DGASPC Constanța reținut de polițiști pentru corupere sexuală a minorilor

EXCLUSIV ! Educator din cadrul DGASPC Constanța reținut de polițiști pentru corupere sexuală a minorilor

În toamna anului 2016, Manea Constantin Dorel a fost arestat la domiciliu după ce a bătut o persoană în stațiunea Mamaia. Pentru a avea avantaje, acesta a decis să îl dea în gât pe un cunoscut care întreținea relații sexuale cu minorii din centrele de plasament. Era vorba de un educator.

Potrivit denunțului lui Manea Constantin Dorel începând cu anul 2011, numitul Crăciun Andrei Eduard, în calitate de educator în cadrul DGASPC Constanţa, în mod repetat, i-a invitat la domiciliul său 3 minori , toţi trei instituţionalizaţi la Centrul de Plasament Micul Rotterdam din Constanţa, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale orale cu aceştia.

Denunţătorul știa că aceste activități puteau fi încadrate doar ca infracţiunea de corupere sexuală a minorilor şi doar faţă de un minor.

Cu sprijinul unui prieten, Petrechiuţă Nicu, a încercat să-i determine 4 minori să declare în mod mincinos în faţa organelor de urmărire penală o situaţie mult mai gravă faţă de cea reală, astfel încât presupusele fapte comise de Crăciun Andrei Eduard, să fie încadrate juridic ca infracţiuni de trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor.

Polițiștii au demarat o anchetă și s-a stabilit că prietenul lui Manea, Petrechiuţă Nicu, împreună cu o terță persoană – Burcea George Cătălin, în perioada Iunie-Iulie 2015, respectiv Februarie – Noiembrie 2016, l-au șantajat pe Crăciun Andrei Eduard, să le ofere diverse bunuri şi sume de bani pentru a nu îl denunța autorităților cu activităţile de natură sexuală desfăşurate de acesta în perioada 2011-2016.

Lucrătorii BIC s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor, faptă prevăzută de art. 272 alin. (1) din C.P., de către denunţătorul Manea Constantin Dorel, trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor şi o infracţiune de şantaj, faptă prevăzută de art. 207 alin. (2) şi (3) din C.P. şi o infracţiunii de şantaj, dispunându-se totodată schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat numitul Crăciun Andrei Eduard, din infracţiunea de act sexual cu un minor, în infracţiunea de coruperea sexuală a minorilor.

Ca urmare a cercetărilor, în ziua de 18 ianuarie a.c. lucrătorii Biroului Investigații Criminale au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a lui Petrechiuţă Nicu, Manea Constantin Dorel, Crăciun Andrei Eduard şi s-a solicitat luarea măsurii controlului judiciar pentru Burcea George Cătălin.

Primii trei au fost duși în arestul IPJ Constanța, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi la Judecătoria Constanța cu propunere de arestare preventivă.

One Comment

Comenteaza acest articol

css.php