Farul la Braşov, Viitorul la Brăila

Fotbal/Cupa României

Cele două formaţii constănţene rămase în Cupa României şi-au cunoscut, ieri, adversarii

Conducătorii celor două grupări şi-au exprimat dezamăgirea legată de tragerea la sorţi, chiar dacă adversarii nu-s de speriat

N-a fost Steaua, n-a fost nici Viitorul şi nici măcar nu e meci acasă pentru F.C. Farul, în şaisprezecimile Cupei României. Mâna duduii roşcate care l-a ajutat pe Adalbert Kassai cu tragerea la sorţi i-a împerecheat pe marinari cu F.C. Braşov, adică exact ultimul adversar de Liga 1 întâlnit de către constănţeni în cupă acum doi ani, iar mâna secretarului general i-a trimis la Braşov, spre dezamăgirea conducerii administrative.

„Suntem dezamăgiţi că nu jucăm acasă. Am sperat la un adversar puternic şi, de ce nu, la o reţetă financiară bună şi ne-am ales cu o deplasare obositoare şi costisitoare, care vine după un meci extrem de greu în campionat. Am încredere, însă, că, deşi Braşovul pleacă favorit, ne vom juca şansele şi poate vom aduce în optimi un adversar de calibru la Constanţa“, ne-a spus Marcel Lică, imediat după tragerea la sorţi, oficialul constănţean exprimându-şi speranţa că Farul va rămâne, totuşi, pe un trend pozitiv. „Suntem în creştere şi echipa asta are potenţial. Totuşi, nu are rost să sărbătorim după un meci în care am câştigat jucând unsprezece contra zece şi în care adversarul şi-a creat ocazii mari de gol. Ne-a mulţumit atitudinea jucătorilor şi scorul, dar avem mult de muncă şi Botoşani, apoi Braşovul pot fi momente unde să demonstrăm că putem mai mult”, a conchis fostul arbitru internaţional.

Pentru Viitorul Constanţa, sorţii au fost mai buni. C.F. Brăila nu e deloc o sperietoare, regretele fiind legate tot de locul de disputare al meciului. E adevărat că s-a evitat un adversar de primă ligă sau chiar unul în formă din eşalonul secund, iar Viitorul are şansa să joace în optimi.

„Era unul dintre adversarii doriţi de noi, singurul regret fiind că nu jucăm acasă. Din fericire, deplasarea este una scurtă, dar va conta în condiţiile în care începem acest calup de meciuri, miercuri – duminică – miercuri, care va pune la încercare întreg lotul. Cum şi Farul va juca în deplasare, constănţenii sunt privaţi, săptămâna viitoare, de meciuri de cupă, dar sperăm ca măcar una dintre echipe să joace, în optimi, pe stadionul Farul. Pentru noi, cupa este un obiectiv şi vrem să avem un drum cât mai lung pe ambele fronturi. Este adevărat că va fi o şansă şi pentru jucătorii care au evoluat mai puţin, dar o să aveţi surprize frumoase din partea celor tineri şi dornici de afirmare“, ne-a spus preşedintele Viitorului, Pavel Peniu.

Programul şaisprezecimilor Cupei României

Steaua – F.C.M. Târgu Mureş, Olimpia Satu Mare – Rapid, Vaslui – F.C. Botoşani, A.C.S. Berceni – C.F.R. Cluj, Sportul Studenţesc – Oţelul Galaţi, Voinţa Sibiu – Dinamo Bucureşti, C.F. Brăila – Viitorul Constanţa, Şoimii Pâncota – Concordia Chiajna, C.S. Turnu Severin – Dacia Mioveni, F.C. Braşov – Farul Constanţa, Pandurii Târgu-Jiu – F.C. Zagon, A.S. Damila Măciuca – Petrolul Ploieşti, Delta Tulcea – U. Cluj, Gaz Metan Mediaş – F.C. Caracal, C.S.M.S. Iaşi – Astra Ploieşti, Ceahlăul Piatra Neamţ – Gloria Bistriţa.

Comenteaza acest articol

css.php