Festivalul Dan Moisescu, la ediția a XXI-a

Festivalul Dan Moisescu, la ediția a XXI-a

Devenit deja tradiție, Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului și Portului Popular „DAN MOISESCU”, ajuns deja la ediția a XXI-a, va avea loc și anul acesta în comuna de pe malul Dunării, (Topalu), în perioada 5-6 octombrie.
Organizat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, în colaborare cu Consiliul Local și Primăria comunei Topalu, evenimentul cultural artistic aduce în fața publicului parada costumelor populare, tineri talentați dornici de a-și etala talentul și iubirea pentru folclor, dar și mari interpreți ai muzicii populare dintre care amintim: Maria Ciobanu, Margareta Clipa, Ionuț și Doinița Dolănescu, Niculina Stoican, Maria Șalaru, Florin Mihalache, Elena Ionescu Cojocaru și „FIII DOBROGEI”, Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „IZVOARE DOBROGENE”, condusă de maestrul Cristian Obrejan.
Scopul acestui festival este descoperirea, stimularea şi promovarea de noi talente interpretative din rândul tineretului, punerea în valoare a cântecului popular tradiţional autentic, prezentarea nealterată a purităţii şi frumuseţii costumului popular din diferite zone etnofolclorice ale ţării.
Juriul va fi format din specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare. Festivalul „Dan Moisescu” se va încheia pe 6 octombrie cu Gala Laureaţilor, Festivitatea de Premiere și focuri de artificii.

Comenteaza acest articol

css.php