Firma unui afacerist cipriot vrea să-și supraetajeze blocul din Faleză Nord

Firma unui afacerist cipriot vrea să-și supraetajeze blocul din Faleză Nord

Firma Highlife Properties SRL a construit, la intersecția străzilor Cașin și Unirii, din municipiul Constanța, un imobil de locuințe colective, cu 6 etaje. Acum, a reluat demersurile pentru modificarea proiectului, intenționând să aducă schimbări la fațade, să recompartimenteze, să construiască un sbsol tehnic, dar – poate cel mai important aspect – să supraetajeze clădirea. Astfel, în cartierul Faleză Nord, într-o zonă preponderent cu case cu parter și unul sau două etaje și blocuri cu patru etaje, blocul celor de la Highlife Properties va avea 7 etaje.
Autorizația de mediu pentru noul proiect nu poate fi însă eliberată decât după intabularea construcției la stadiul fizic autorizat premergător etajării, a decis Agenția pentru Protecția Mediului.
Modificările propuse de către investitor privesc, printre altele, extinderea etajului 6 cu suprafața de 73,37 mp, realizarea etajului 7, cu suprafața de 497,57 mp, construirea subsolui tehnic, cu suprafața de 160,01 mp, precum și amenajarea a 16 locuri de parcare pe amplasamentul închiriat de la Primăria Municipiului Constanța, aflat între lotul 4 și PT 37.
Sereleul cu domeniu principal de activitate „construcții de clădiri și lucrări de geniu“ a fost fondat în 2007, de HighLife Romania Holdings LTD din Cipru, care are un singur acţionar: Georgiou Aglantzia Nikou. Firma nu a avut niciodată cifră de afaceri şi a funcţionat mereu pe minus, dar i-a fost aprobat, în 2009, P.U.Z.-ul pentru construirea blocului de locuinţe pe terenul de 606 mp, aflat în proprietatea Cyprus Leasing I.F.N. S.A., asupra căruia HighLife Properties are drept de superficie.

Comenteaza acest articol

css.php