Firma unui fost lider PDL construieşte piaţa din Topraisar

Firma unui fost lider PDL construieşte piaţa din Topraisar

Comuna Topraisar a reuşit să finalizeze o procedură de achiziţie pentru lucrările aferente unei noi pieţe agroalimentare. Patru oferte s-au depus în cadrul licitaţiei, însă doi dintre cei înscrişi nu au depus oferte şi au fost decalificaţi.
Potrivit unui anunţ de atribuire publicat pe portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, cei patru ofertanţi au fost: Ave Tebia SRL Constanţa, Dirdates Product SRL Medgidia, Elliot Consulting &Partners SRL Cernavodă şi Diorit Construct SRL Eforie Nord. Primii doi participanţi nu au depus oferte şi au fost neevaluaţi, iar oferta depusă de Ave Tebia a fost respinsă. Drept urmare, Diorit Construct SRL a fost declarat câştigător şi a semnat contractul pentru realizarea pieţei agroalimentare. Preţul oferit a fost de 640.992,78 lei, sensibil mai mic decât se estimase iniţial – 704.66 lei.
Diorit Construct nu este la prima colaborare cu Primăria Topraisar, anul trecut, câştigând o procedură de achiziţie pentru construirea unui centrul after school. Proiectul „Creşterea calităţii vieţii pentru populaţia rurală din comuna Topraisar – Prima înfiinţare a unui Centru îngrijire tip afterschool cu dotări şi Construirea unui teren de sport“ a fost adjudecată de firma din Eforie, pentru suma de 759.443,05 lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri U.E., prin Programul Naţional de de Dezvoltare Rurală.
Diorit Construct a mai construit, tot în Topraisar, o grădiniţă nouă, dar a şi înlocuit vechiul sistem de încălzire al şcolii şi grădiniţei din satul Potârnichea cu unul ce utilizează energia din surse regenerabile.
În 2015 – ultimul an pentru care există raportări fiscale, firma a declarat o cifră de afaceri de 1.695.180 lei şi un profit de 241.348. Firma a luat fiinţă în 2006, având trei asociaţi fondatori: Romulus Dumitru, Răducanu Dumitru şi Petrescu Victor Mihai. În 2008 a fost cooptat în firmă Gelu Tulea, care a preluat jumătate din firmă, din vechea gardă rămânând doar Romulus Dumitru. Gelu Tulcea a fost implicat şi în politică, fiind membru de bază al PDL Constanţa.

Comenteaza acest articol

css.php