Fituici profesioniste pentru Bacalaureat 2013

Românul este inventiv, iar când vine vorba de scos bani, creativitatea lui se autosesizează şi naşte idei de afaceri năstruşnice. Pe internet este prezent un site care vine în ajutorul elevilor aflaţi în faţa exemenului de Bacalaureat. Celor mai comozi sau mai nepregătiţi li se oferă un set de fiţuici-minune, ce, conform producătorului, garantează reuşita la examenul ce consfinţeşte terminarea liceului.

Pe site-ul cu pricina – foarte bine realizat de altfel – se simte amprenta unui om priceput la marketing şi la modalităţi de promovare a produsului. Doritorii sunt întâmpinaţi cu datele de contact şi cu lista de materii, acoperită de materialele ajutătoare “ridicol de ieftine” şi care “te ajută să iei 10 la BAC!”.

Există chiar şi un videoclip motivaţional, care, chipurile, oferă salvarea unui elev ce învaţă, foarte abătut şi trist, transpirând, pe un birou încărcat cu mai multe cărţi. Soluţia vine repede: apelul la site-ul care vinde fiţuici. Vizibil şi pe YOUTUBE, unde are aproape 15.000 de vizualizări, filmuleţul explică şi cum poţi comanda produsele de pe site. La final, un elev apare cocoţat pe o masă, cu o fiţuică în mână, uitându-se învingător la colegii săi, care au luat note mici, dar pe bune. Textul “BAC, luat” şi imagineam unei vacanţă la mare vin să întărească ideea că materialele tipărite sunt calea de urmat pentru elevii ce susţin examenul de Bacalaureat.

Cu un preţ ce porneşte de la 12 lei şi ajunge până la 16 lei, site-ul oferă chiar şi garanţie celebrelor fiţuici, ce dau senzaţia că asigură promovarea examenelor doar prin simpla purtare în buzunar, fără a ţine cont că doritorii trebuie să aibă vedere foarte bună, dar şi nervi tari şi priceperea necesară pentru a nu fi detectaţi de profesori. Unde mai pui că, informaţiile sunt aceleaşi în toate fiţuicile, astfel că, indiferent că elevul ce recurge la fiţuici reuşeşte să păcălească profesorii, conţinutul scris în lucrare va semăna cu altul scris de un coleg care s-a inspirat în acelaşi fel, ceea ce duce la detectarea fraudei şi implicit la picarea examenului. Pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat, în sesiunea iunie – iulie 2013, s-au înscris 187.898 elevi,

libertatea.ro

Comenteaza acest articol

css.php