Fond de premiere dublu la Triathlon Challenge Mamaia

Fond de premiere dublu la Triathlon Challenge Mamaia

Ediţia 2015 a evenimentului sportiv Triathlon Challenge Mamaia se anunţă una explozivă prin premiile puse la bătaie, calitatea participanţilor, locul de desfăşurare şi, mai ales, miza europeană. În acest an, triatlonul de la Marea Neagră este Cupă Europeană Premium.

Evenimentul este cu atât mai important cu cât au loc maximum trei evenimente premium pe an la nivel de continent. În 2015, vor fi doar două cupe premium în Europa – Triathlon Challenge Mamaia şi Holten Triathlon –, fapt ce plasează ţara noastră în topul ţărilor cu un potenţial enorm de creştere din punct de vedere sportiv şi competiţional.

Triathlon Challenge Mamaia este cel mai mare triatlon din Europa de Est şi Balcani şi este etapa finală (a şasea) din Romanian Triathlon Series.

De la Cupă Europeană la Cupă Mondială

În 4-6 septembrie, la ediţia a VII-a a concursului Triathlon Challenge Mamaia, participanţi din peste 20 de ţări se vor lupta pentru un fond de premii dublu faţă de anul trecut, adică 25.000 de euro! De asemenea, punctajele în clasamentul ETU sunt semnificative: acestea cresc de la 250 de puncte pentru cupa normală la 400 pentru cupa premium. Avem, astfel, garanţia că la Mamaia se vor întrece unii dintre cei mai buni triatlonişti din lume. În lista punctelor ITU, cupa europeană şi cupa premium au acelaşi număr de puncte pentru câştigător, adică 200 de puncte.

Cupa Premium este pasul final dinaintea Cupei Mondiale. Triathlon Challenge a arătat că poate face faţă provocărilor logistice şi de organizare şi va demonstra, anul acesta, că este o competiţie demnă de triatloniştii cei mai buni din lume.

Înscrierile sunt în toi pe site-ul european oficial şi lista celor înscrişi poate fi consultată acolo în orice moment. Până la momentul redactării, erau înscrişi peste 70 de băieţi şi 15 fete. România va fi reprezentată de doi sportivi de top, Alexandru Diaconu şi Antoanela Manac.

Alexandru Diaconu (28 de ani) a participat la primul triatlon în 2004, la Timişoara. Competiţiile lui preferate sunt IronMan, deoarece îl forţează să-şi depăşească limitele. Diaconu este mândru de rezultatele obţinute la două competiţii: cursa de Ironman din 2009 (locul 19) şi Campionatul Mondial de HalfIronman din LasVegas 2011 (locul 13 la categoria de vârstă).

Antoanela Manac (20 de ani) este legitimată la CS Atena Constanţa şi este campioană naţională şi balcanică la duatlon, vicecampioană naţională la triatlon şi a obţinut locul 11 la Cupa Europeană de la Alanya. În 2014, a obţinut locul 1 la Triathlon Challenge Mamaia, proba sprint.
Probele individuale şi de echipă

La Triathlon Challenge Mamaia, vă puteţi înscrie la proba care vi se potriveşte cel mai bine.
Probe individuale
Proba supersprint: 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare
Proba sprint: 750m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Proba olimpica: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probe de echipă
Ştafeta sprint – 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Ştafeta olimpică – 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probele de alergare şi ciclism se desfăşoară pe şosea, în condiţii de siguranţă, pe o suprafaţă plată 100%. Înotul se face în Lacul Siutghiol, cu start şi finiş la ponton.

Chiar dacă la Mamaia participă, de obicei, mulţi sportivi profesionişti, evenimentul de pe litoral este ideal pentru cei care doresc să participe la primul lor triatlon. Argumentele pentru acest pas sunt multiple: distanţa este scurtă şi accesibilă, traseul este prietenos, infrastructura este aceeaşi ca şi cea a Cupei Europene, kit-ul de concurs este identic cu cel oferit profesioniştilor, deci începătorii vor fi trataţi ca adevăraţi sportivi.

Mai multe informaţii despre Cupa Europeană Premium, dar şi competiţia de amatori gasiţi pe site-ul evenimentului, http://www.trichallenge.ro.

Comenteaza acest articol

css.php