Fostele locaţii ale PTTR nu se vând, dar se … scumpesc. Cât a ajuns să coste hotelul neterminat din Mamaia?

Fostele locaţii ale PTTR nu se vând, dar se … scumpesc. Cât a ajuns să coste hotelul neterminat din Mamaia?

Telekom a preluat, odată cu Romtelecom, şi clădirile fostei PTTR din tot judeţul Constanţa – fostul Palat al telefoanelor, Oficiile Poştale, ba chiar şi hotelul început şi niciodată terminat din staţiunea Mamaia.

Din 2014, divizia de imobiliare a companiei de telefonie se chinuieşte, cam fără efect, să facă bani din aceste clădiri, care au fost conservate. Nu reuşeşte, în schimb, preţurile cresc de la un an la altul, deşi piaţa de profil nu s-a îmbunătăţit, iar starea clădirilor nu mai este deloc de invidiat.
De exemplu, fostul sediu al Poştei, din cartierul constănţean Tomis 3, (2.415 mp, într-o clădire cu subsol, parter şi 6 etaje), se vindea, la finele lui 2015, pentru 1,3 milioane euro. Acum, aceeaşi clădire costă 1,305 milioane de euro.
Un alt spaţiu, din Eforie Nord, compus din teren în suprafaţă de 2.681 mp şi construcţia de tip S+P+3E+M cu o suprafaţă desfăşurată de 2.555 mpm, construit în 1961, are preţul de începere a licitaţiei stabilit la 574.000 euro.
La fel, hotelul din staţiunea Mamaia, de lângă Melody Bar, a cărui construcţie a început în anii `90 dar nu a fost finalizat, este mult mai scump decât în urmă cu doi ani. Dacă în 2014 preţul de pornire a licitaţiei era de 800.000 euro, anul trecut s-a crescut la 810.000 euro, iar acum s-a ajuns la 1.440.000 euro. Proprietatea este alcatuită din teren intravilan, cu o suprafaţă de 1588 mp, construcţie cu destinaţie hotelieră, având o suprafaţă totală desfăşurată de 4.784 mp, cu un regim de înălţime S+P+4+M. Hotelul este compartiment pentru 29 de camere, nefiind finalizate, proprietarul dând asigurări că lucrările sunt executate în proporţie de 70%.
De asemenea, compania de telefonie mai vinde un teren cu suprafaţa totală de 13.500 mp, intravilan, situat în zona comercială de vest a oraşului, în apropierea centrelor comerciale. Preţul de vânzare – 1.257.000 euro.
Toate ofertele, precum şi informaţii suplimentare despre vânzări se găsesc pe pagina de internet a diviziei de imobiliare a Telekom.

Comenteaza acest articol

css.php