Fotbal – CM 2014: Un bilet la finala de pe Maracana se vinde “la negru” cu 5.000 de dolari

Fotbal – CM 2014: Un bilet la finala de pe Maracana se vinde “la negru” cu 5.000 de dolari

Biletele pentru marea finală a Cupei Mondială de fotbal, ediția 2014, în care se vor întâlni duminică seara echipele Argentinei și Germaniei, s-au epuizat de mult, însă suporterii care nu au intrat oficial în posesia prețioaselor tichete, le mai pot obține acum de pe piața neagră, la prețuri care ajung până la 5.000 de dolari (3.700 euro).

Cele peste 50.000 de bilete pentru finala Mondialului brazilian au fost puse în vânzare de FIFA în luna februarie a acestui an, pe pagina sa oficială, la prețuri cuprinse între 320 și 720 de euro, epuizându-se în doar câteva ore, în ciuda costurilor destul de ridicate. Majoritatea cumpărătorilor, în jur de 60 la sută, au fost brazilieni, care sperau să vadă naționala țării lor disputând și câștigând finala “istorică” de pe Maracana.

Însă, după umilitorul eșec suferit de Selecao în semifinala cu Germania (scor 1-7), mulți dintre brazilienii frustrați de acest eșec au decis să revândă biletele pentru finală, deși această practică este interzisă în Brazilia. Iar poliția locală este și mai atentă la astfel de practici după izbucnirea scandalul în care este implicat unul dintre responsabilii societății care se ocupă cu comercializarea biletelor rezervate clientelei VIP pentru Cupa Mondială.

Cu toate acestea, pentru semifinalele competiției, doritorii au putut cumpăra bilete “la negru” pentru suma de 2.000 de dolari (1.500 euro), în timp ce prețul pentru finală ajunge la 5.000 de dolari (3.700 euro). O afacere în umbra unei realități palpabile, acesta fiind singurul mod de a mai putea vedea pe viu partida dintre Argentina și Germania.

agerpres.ro

Comenteaza acest articol

css.php