Funeriu: Vom face control la Mehedinţi unde au fost cele mai bune rezultate la bacalaureat

O echipă a Ministerului Educaţiei va face o evaluare a rezultatelor la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, din judeţul Mehedinţi, unde a fost înregistrată cea mai mare pondere a promovaţilor înainte de contestaţii, respectiv 52,97%, a spus, marţi, ministrul Daniel Funeriu.

 

“Am fost informat că, în judeţul Mehedinţi cadrele didactice au organizat pregătire suplimentară cu elevii pentru bacalaureatul din toamnă. Cu toate acestea, o echipă a MECTS va merge acolo pentru a vedea la faţa locului care este situaţia”, a declarat Daniel Funeriu.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi a informat, duminică, că cea mai mare rată de promovabilitate la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, de 52,97 la sută, a fost înregistrată în judeţul Mehedinţi.

 

Potrivit inspectorului de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Violeta Josza, procentul de 52,97 a fost calculat fiind raportat la numărul de elevi prezenţi la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului.

 

La sesiunea din vară a bacalaureatului, peste 70 la sută dintre elevii care au susţinut examenul în judeţul Mehedinţi nu au reuşit să promoveze, iar la două licee niciun candidat nu a obţinut medii de trecere.

 

Cele mai bune rezultate le-a obţinut, la prima sesiune, Colegiul Naţional “Gheorghe Ţiţeica”, promovabilitatea fiind 97,39 la sută, Colegiul Naţional “Traian” cu 94,82 la sută şi Lieul de Artă “Ioan Ştefan Paulian” cu 80,76 la sută.

 

La polul opus s-au aflat Grupul Şcolar Agricol şi Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, ambele din Drobeta Turnu Severin, cu promovabilitate zero.

mediafax.ro

Comenteaza acest articol

css.php