Gală extraordinară de balet pentru omagierea maestrului coregraf Oleg Danovski

Gală extraordinară de balet pentru omagierea maestrului coregraf Oleg Danovski

Acum 100 de ani, pe 9 februarie 1917, s-a născut cel ce avea să devină cel mai prolific maestru coregraf, întemeietorul unui ansamblu de balet fără rival pe plan naţional, recunoscut şi apreciat pe întreg mapamondul, se arată într-un comunicat de presă semnat de către Daniela Vlădescu, directorul Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa.

“Acest minunat artist, Maestrul Oleg Danovski, a adus recunoaştere culturală în oraşul de la malul mării – Constanţa -, dar a impus pe plan internaţional, valorile de necontestat ale baletului românesc.
Astăzi, în amintirea Maestrului Oleg Danovski, şi cu dragoste şi respect pentru valorile culturale româneşti, Teatrul Naţional de Operă şi Balet din Constanţa îi poartă numele cu pioşenie şi mândrie, iar compania de balet a Teatrului constănţean este la fel de strălucitoare precum a lăsat-o întemeietorul său. Vă invităm pe data de 06 mai 2017, să îl omagiem împreună pe marele şi nemuritorul Maestru Oleg Danovski, într-o Gală Extraordinară de Balet , la care vor participa mari personalităţi ale baletului românesc, alături de solişti de excepţie ai scenelor naţionale. Vă mulţumim Maestre că aţi existat şi că existăm!”, se precizează în documentul de presă.

Comenteaza acest articol

css.php