GALERIE FOTO: Cum s-a descurcat SSC Farul la debutul în Liga 4

GALERIE FOTO: Cum s-a descurcat SSC Farul la debutul în Liga 4

Techirghiolul a vibrat ieri. Nu pentru zilele orașului, indubitabil un succes, ci pentru Farul. SSC Farul. 250 de suporteri, spectacol ca în Liga 1, și un succes anticipat, la debutul în Liga 4, pentru echipa care vrea să ducă înainte spiritul farist. Cu sprijinul necondiționat al fanilor. Și fani au fost. Mai mulți decât la meciurile de Liga 2 ale echipei fanion a orașului, care a ajuns să joace pe un stadion complet gol, așteptând să dispară.

IMG_0569Și a fost spectacol. Spectacol făcut de fani. Cu fumigene, prin cântec, cu optimism. „E bine că începem de la zero! E cel mai bine așa! Să ne facem drumul nostru!“, ne-a spus un fan, iar fanii au adunat destui bani cât să-și premieze jucătorii pe care i-au luat sub aripa lor, și în două săptămâni au făcut mai mult decât toți oamenii de afaceri sau politici din Constanța pentru a nu lăsa Farul să dispară. Grătarele sfârâind și berea rece au îndulcit și mai mult debutul, între „rustic“ și „organizare ca în vest“ fiind doar o diferență de nuanță. Ambele etichete au fost însă aplicate în hohote de râs, fanii privind cu simpatie încercarea gazdelor de a câștiga un ban cinstit și de a face mai plăcută aventura de la Techirghiol.

IMG_0562„Profităm acum, că cine știe ce ne așteaptă la Comana sau Mihai Viteazu!“, ne-a explicat un fan iubitor de bere, iar despre asta va fi povestea echipei un sezon. Deplasări pe coclauri, simpatie puțină de la adversari, poate fum de la grătare și bere rece la dispoziția fanilor. Poate.

Fotbalul a fost puțin însă. Constanța, pentru că oamenii neutrii nu au asimilat încă noua echipă cu vechiul Farul, a câștigat din inerție. Din experiența unor oameni cu sute de meciuri la nivel înalt și mediu, care vor face mereu diferența. Primul gol a venit târziu, când se simțea în aer o ușoară iritare pentru erorile ofensive. A marcat Mazilu, apoi și Măgureanu, apoi și Florea. Și la 3-0 motoarele s-au oprit. Sparta Techirghiol a reușit golul de onoare, după o perioadă în care a dominat clar jocul, dar același Mazilu a stricat sărbătoarea unui eșec decent printr-un nou gol cu capul. Frumos, poate prea frumos pentru liga în care a ajuns să joace alături de Pătrașcu, Grigoraș, Ochia și Bumbac.

IMG_0425„O să fie greu la Liga 4. Suntem nepregătiți, iar ăștia bagă materiale ca acum 40 de ani!“, și-a exprimat îngrijorarea un alt fan, iar SSC Farul a avut pe foaie doar 14 nume, cu tot cu antrenorul Ion Barbu. Până sâmbătă, la meciul din runda secundă, ar trebui să mai vină jucători și, cel mai important, să mai vină suporteri. Noul Farul joacă trei meciuri la rând acasă și are nevoie de fani. Jucătorii care au părăsit „vechiul Farul“ au nevoie să vadă tribuna plină, pentru că, paradoxal, 3-400 de fani într-o tribună mică de tot, arată mult mai bine decât o jumătate de sector ocupat într-un stadion mare, vechi și neîngrijit.

IMG_0686Nu o să fie greu însă în Liga IV. Jucătorii, rubiconzi acum, vor ajunge la greutatea ideală. Traseele vor fi desenate altfel decât s-a reușit în primele săptămâni. Erorile vor dispărea încet. Campionatul va fi câștigat pentru că nivelul e foarte slab, iar SSC Farul are un lot peste toate echipele din divizie. Chiar dacă nu foarte numeros. Greul va începe abia la vară, însă. Bugetul va trebui crescut. Lotul va fi primenit, socotelile refăcute. Cei din spatele echipei sunt deja în criză de timp, poate fără s-o știe, pentru că timpul trece foarte repede. Chiar și printre grătare și berbecuți pregătiți pentru sacrificare, cum a fost la debut…

George CÎRSTEA/Alexandru RAITA

 

Comenteaza acest articol

css.php