GALERIE FOTO. Încă un hotel „încolţeşte“ pe plajă, după transformarea unui magazin alimentar

GALERIE FOTO. Încă un hotel „încolţeşte“ pe plajă, după transformarea unui magazin alimentar

Deşi, în teorie, construcţiile sunt interzise pe nisip, în ultimii ani, pe plajele româneşti au apărut o puzderie de clădiri, de dimensiuni şi înălţimi diferite. Reţeta este foarte simplă şi perfect legală: cine deţine un magazin sau o terasă la limita falezei investeşte în extinderea pe verticală, pentru a maximiza profitul. Aşa a procedat şi Vasile Nicola, care deţine, împreună cu soţia sa, Elena, 178,17 mp de teren, pe care a funcţionat, timp de ani, buni, un magazin cu regimul de înălţime parter şi suprafaţa de 119 mp. Magazinul nu este însă foarte profitabil, aşa încât proprietarul său s-a hotărât să urmeze exemplul celorlalţi investitori şi să construiască şi spaţii de cazare. Drept urmare, în vara acestui an a depus la Agenţia de Protecţie a Mediului un memoriu tehnic, pentru autorizarea unei construcţii cu parter şi un etaj şi cu funcţiunea de spaţii comerciale la parter şi cazare la etaj. Şi gradul de ocupare a terenului a crescut, de la 119 mp, cât avea magazinul, la 163,19 mp.
În memoriului tehnic depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, investitorul spunea că hotelul va avea demisol, parter şi etaj, dar autorizaţia de construire a fost eliberată doar pentru P+1E.
În prezent, clădirea este în construcţie, fiind săpată fundaţia şi ajungându-se la primul nivel, finalizarea fiind autorizată pentru vara lui 2018.

Comenteaza acest articol

css.php