GALERIE FOTO. La Băneasa a fost prezentat proiectul de modernizare și extindere a iluminatului public. Finanțarea este asigurată din fonduri elvețiene

GALERIE FOTO. La Băneasa a fost prezentat proiectul de modernizare și extindere a iluminatului public. Finanțarea este asigurată din fonduri elvețiene

Recent, la Băneasa a avut loc conferința de prezentare a proiectului “Modernizarea și extinderea iluminatului public”, realizat prin Programul de cooperare elvețiano-român vizând reducerea disparităților economice și sociale în Uniunea Europeană. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorității de management din cadrul Ministerului Dezvoltării, funcționari ai administrației publice locale, primari din localitățile vecine.

Potrivit primarului Paul Coliș, proiectul care vizează extinderea și modernizarea iluminatului public a implicat un efort comun considerabil al întregii echipe a Primăriei Băneasa, care a reușit să întocmească proiectul în timp record. “Este un moment special pentru orașul nostru, întrucât proiectul de iluminat stradal are o importanță deosebită pentru orice comunitate, atât pentru orașele mari, cât și în mediul rural. Se va moderniza sistemul actual, urmând să înlocuim lămpile clasice, mari consumatoare de energie, cu lămpi moderne, cu led, care au o durată de viață considerabil mai mică și ofertă calități superioare pentru iluminatul stradal. De asemenea, trebuie menționat că proiecutl are o componentă deosebit de importantă, un deziderat fiind reducerea consumului de energie cu 50-75%, dar și a cheltuielilor de întreținere a sistemului”, a menționat primarul Paul Coliș.
În total, în Băneasa și localitățile care aparțin de oraș se vor înlocui 159 de aparate de iluminat, rețeaua va fi extinsă pe 900 de metri, cu 26 de stâlpi noi, alți 118 stîlpi ambientali și două centrale fotovoltaice.
În ceea ce privește procedura de achiziție, edilul spune că se va merge, de asemenea, în ritm alert: “Procedura este greoaie, trebuie parcurse mai multe etape, dar am reușit să ne încadrăm în toate termenele și sperăm să finalizăm proiectul înainte de termenul limită. Urmează să deschidem ofertele tehnice pentru realizarea proiectului și sperăm ca la finalul lunii iulie proiectul să fie gata, să meargă la verificare. În paralel vom demara achiziția pentru echipamente”.
Valoarea totală a proiectului de modernizare și extindere a iluminatului public este de 4,045 milioane de lei, din care 3,412 milioane sunt contribuția nerambursabilă a Guvernului Elvețian.
Acesta nu este singurul proiect derulat de către autoritățile din orașul Băneasa cu Ministerul Dezvoltării, fiind în etapa de pregătire a documentației o altă investiție importantă, de modernizare a drumurilor.

  

Comenteaza acest articol

css.php