GALERIE FOTO. Mobilizare exemplară la Grădina, unde voluntarii au deszăpezit drumurile interioare

GALERIE FOTO. Mobilizare exemplară la Grădina, unde voluntarii au deszăpezit drumurile interioare

Iarna grea care s-a abătut în ultimele zile a pus la încercarea capacitatea primarilor din comunele constănţene de a gestiona activitatea curentă, afectată de viscol, ninsori şi temperaturi extrem de scăzute.
Printre comunele care s-au confruntat cu situaţii deosebite s-a numărat şi Grădina, acolo unde primarul Gabriela Iacobici a luat măsuri încă dinainte de a începe urgia. Edilul le-a transmis locuitorilor apeluri să nu părăsească localitatea, să îşi facă provizii de alimente, combustibili şi apă, pentru că a anticipat riscurile pe care le presupune o atenţionare Cod Roşu de viscol. Iar ninsorarea şi vântul foarte puternic care a suflat necontenit au format nămeţi în toată comuna, blocând circulaţia pe mai multe artere, inclusiv drumuri judeţene şi comunale.
Încă de duminică, primarul Gabriela Iacobici a reuşit să mobilizeze mai mulţi voluntari, pe care i-a coordonat pentru a ajuta la deszăpezirea comunei, astfel încât, astăzi la amiază, pe drumurile din cele două localităţi, Cheia şi Grădina, se putea circula, în condiţii grele, dar nu mai erau blocaje.
Astăzi dimineaţă, şi cele două drumuri judeţene care traversează comuna Grădina, DJ 222 și DJ 226 B, au fost deszăpezite, de către utilajele Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, astfel încât s-a reluat atât transportul de persoane, cât şi cel de mărfuri, pentru aprovizionarea locuitorilor.
„Mulțumim echipei de voluntari care au participat la acțiunea de deszăpezire în comuna Grădina pe drumurile comunale și la vârstnici care au avut nevoie de ajutor și nu în ultimul rand agentului economic care a fost alături de noi“, a transmis edilul, cu menţiunea că cineva a ajuns la toţi vârstnicii care nu se pot deplasa, cu pâine şi alte produse de strictă necesitate.
Şi, cum meteorologii au atenţionat că urmează un nou val de viscol, edilul a mai lansat o rugăminte către consătenii săi: „Avem rugămintea ca toți locuitorii comunei Grădina să-și facă provizii de alimente pentru ca miercuri se anunță un val de viscol“.

Comenteaza acest articol

css.php