GALERIE FOTO. România a câştigat primul trofeu Jackie Robinson la baseball, împotriva SUA

GALERIE FOTO. România a câştigat primul trofeu Jackie Robinson la baseball, împotriva SUA

Atmosferă de sărăbătoare, sâmbătă, pe stadionul Portul din Constanţa, care a găzduit în premieră un meci de baseball. Manifestarea a celebrat 70 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Organizat de Primăria Constanţa, Amabasada SUA la Bucureşti şi Federaţia Română de Baseball şi Softball, meciul a adunat sute de constănţeni dornici să fie prezenţi la o astfel de manifestare.
În deschiderea partidei, au ţinut scurte discursuri primarul Decebal Făgădău, ambasadorul SUA, Excelenţa Sa Hans Klemm, precum şi preşedintele Federaţiei Române de Baseball şi Softball, Andrei Mirescu.
Primarul Decebal Făgădău a aruncat prima minge a meciului, spre deliciul publicului. Partida a fost câştigată de echipa României, care şi-a adjudecat, astfel, primul trofeu Jackie Robinson.
Jackie Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers în 1947. A fost remarcat ca un jucător cu calităţi
excepţionale și a activat în cadrul ligii americane de baseball (Major League Baseball), purtând numărul 42. Ulterior acest număr a fost retras, nici o echipă din Major League nemaialocând acest număr, în semn de respect. Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi toleranţei.

Comenteaza acest articol

css.php