UPDATE. GALERIE FOTO/Vrei un nou bloc pe spaţiul verde de pe bd. Lăpuşneanu? Mergi la dezbatere!

UPDATE. GALERIE FOTO/Vrei un nou bloc pe spaţiul verde de pe bd. Lăpuşneanu? Mergi la dezbatere!

UPDATE. Avocatul Stelian-Cristian Ion, cel care s-a mai implicat în cazuri similare, a anunţat, marţi, că locuitorii din locuitorii din zona bd. Alexandru Lăpușneanu vor organiza joi, 14 iulie, între orele 19,00 şi 20,00, o manifestaţie de protest împotriva proiectului de construcție a celor două imobile din faţa blocului S6. „Protestul se va desfășura la fața locului, în dreptul acelui spațiu verde situat la adresa din C-ța, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 183, lângă stația de autobuz Suceava, vis-a-vis de Parcul Tăbăcăriei, aproape de trecerea de pietoni. Sunt invitați să se alăture toți cei care sunt împotriva construcțiilor abuzive pe spațiile verzi și care sunt solidari cu cei direct afectați.
VINERI, 15.07.2016, începând cu ora 10 în sala de ședințe a Primăriei Constanța este organizată DEZBATEREA PUBLICĂ referitoare la acest proiect imobiliar. Constănțenii sunt chemați să își exprime punctul de vedere față de acest proiect imobiliar“, a anunţat avocatul pe contul său de socializare.

Pe 15 iulie, la ora 10,00, în sala de şedinţe a Primăriei Constanţa, constănţenii sunt chemaţi să asiste la dezbaterea propunerii de modificare a Planului Urbanistic Zonal pentru suprafaţa dintre bd. Alexandru Lăpuşneanu şi aleea Argeşului, în zona blocului S6. Pe spaţiul respectiv, situat chiar în apropierea staţiei de autobuz, Cristina Şerbu şi Cambela Prod SRL intenţionează să construiască un imobil.

Acesta nu este nici primul şi, cu siguranţă, nici ultimul bloc care se ridică pe un spaţiu dintotdeauna verde, dar acum, locatarii de la imobilele învecinate, pot formula obiecţii faţă de proiectul iniţiat. Potrivit anunţului postat deja pe terenul respectiv, proprietarii doresc să stabilească noi reglementări cu privire la regimul de construire, diversificarea funcţiunilor, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare şi procentul de ocupare al terenului, retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelelor. Practic, ei vor să construiască două blocuri cu şase etaje pe bdul A. Lăpuşneanu, în apropiere de intersecţia cu aleea Argeşului.

Cambela Prod S.R.L. a început demersurile pentru aceste construcţii de anul trecut, când a obţinut certificat de urbanism pentru ridicarea unui imobil cu regim de înălţime D+P+4E şi destinaţia de locuinţe colective, dar acum vrea un bloc mai înalt. Dacă va fi aprobat noul  P.U.Z., imobilul din Tomis Nord va avea o suprafaţă construită de 320,40 mp şi spaţii verzi la sol de 80,10 mp.

Cristina Şerbu deţine în acelaşi loc de pe bdul Al. Lăpuşneanu 1.000 mp şi vrea şi vrea să construiască un bloc cu şase etaje (ultimul retras), aşa că cere să i se aprobe tot un P.O.T. de 60% şi C.U.T. de 4. Adică o suprafaţă construită de 600 mp şi spaţii verzi la sol de 150 mp.

Locatarii din zonă, în special cei de la blocul cu patru etaje din spatele terenului de aparţine Cristinei Şerbu şi firmei Cambela Prod, sunt decişi să facă toate demersurile pentru a opri construcţia, aşa încât, dezbaterea programată pentru 15 iulie se anunţă una furtunoasă.

Netty Dumitrache

4 Comments

  1. Mugurel Pascu says:

    Faceţi o treabă foarte bună cu mediatizarea acestor acţiuni! Felicitări!

  2. Iordache M. says:

    Sa mai zica lumea ca nu se fac bani din amanet ……………..”Garant ” parca, nu …? stie Cristina

  3. E normal sa nu se construiasca nimic. La fel cum este normal ca primaria sa ia atitudine impotriva asociatiilor de locatari, lenesi, care nu si intretin spatiile verzi. Avem o adevarata serparie nu spatiu verde.

  4. un machedon descurcaret says:

    avem machidonii la putere care primesc terenuri moca le vand isi cumpara masina cu stea in frunte , primesc iar terenuri iar le vand construiesc schimba masina etc etc

Comenteaza acest articol

css.php