GALERIE FOTO/Liber la sărbătoare de Ziua Recoltei şi a Vinului Dobrogean

GALERIE FOTO/Liber la sărbătoare de Ziua Recoltei şi a Vinului Dobrogean

Până pe 4 octombrie, constănţenii sunt invitaţi la Pavilionul Expoziţional, să participe la sărbătoarea Zilei Recoltei şi a Vinului Dobrogean. Cu acest prilej, gospodinele pot cumpăra produse proaspete şi la preţuri rezonabile, acestea urmând să fie pregătite pentru proviziile de iarnă

Ziua Recoltei şi a Vinului Dobrogean, eveniment devenit tradiţie la malul mării, şi-a deschis porţile la Pavilionul Expoziţional de la intrarea în staţiunea Mamaia. Vineri, zeci de persoane, printre care primari din judeţ, reprezentanţi ai Primăriei Constanţa şi ai Consiliului Judeţean Constanţa, au participat la festivităţile de început ale sărbătorii. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă, oficiată de Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un sobor de preoţi, după care s-a tăiat panglica inaugurală. Cristinel Dragomir, vicepreşedintele C.J.C. cu atribuţii de preşedinte al instituţiei, a vorbit despre acest moment. „Mi-aş dori, personal, ca rodul muncii tututor care au venit să expună produse la această sărbătoare şi cei care cumpără să se bucure alături de cei care vând. Trebuie să fim demni, mândri de munca noastră, nu trebuie să ne fie ruşine, pentru că toate aceste lucruri nu se pot face decât cu sudoare, cu foarte multă muncă. Vreau ca aceste zece zile, cât durează această sărbătoare, să reprezinte, pe lângă momentul de bucurie, un loc unde puteţi să discutaţi, să povestiţi, să fie un loc în care oamenii să tragă o linie şi să facă un bilanţ despre ce a fost bun şi rău în acest an. Vreau să vă asigur că vom încerca să împământenim această sărbătoare, să o facem mai plină de evenimente şi mai consistentă“, a declarat Cristinel Dragomir.

La deschiderea sărbătorii a fost prezent şi Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanţei, care a ţinut să precizeze că astfel de momente trebuie să fie prilej de sărbătoare pentru locuitorii oraşului şi chiar ai judeţului. „Mă bucur că reuşim să continuăm o tradiţie. Dacă cei care conduc se mai schimbă, important este să existe o tradiţie, o moştenire pe care să o lăsăm atât în ceea ce înseamnă respectul faţă de muncă şi încununarea roadelor, cât şi în ceea ce priveşte tradiţia şi portul popular. Cu prilejul acestei sărbători, ne putem cu toţii umple cămările şi să ne pregătim cele trebuincioase pentru sezonul rece“, a declarat Decebal Făgădău.

Zece zile de târguieli

Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean are loc până pe 4 octombrie, timp în care cei care vor să facă provizii pentru iarnă pot veni la Pavilionul Expoziţional pentru achiziţionarea de legume şi fructe. Pentru acest an, cei care îşi pun marfa la vânzare nu au fost nevoiţi să scoată niciun leu din buzunar, deoarece totul este finanţat de administraţia judeţului.

În plus, constănţenii care vor cumpăra gogonele, vinete, ceapă, must  şi alte produse au posibilitatea să deguste şi din preparatele preparate pe grătar sau la ceaun (pastramă, mici, fasole cu cârnaţi, mămăligă etc.) ce se vând lângă Pavilionul Expoziţional. Pe toată durata sărbătorii, organizatorii au pregătit pentru constănţeni şi programe artistice care vor fi susţinute pe scena amplasată special pentru acest eveniment.

Cătălin PALIU

Comenteaza acest articol

css.php