SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

GALERIE FOTO/Din aproape 600 de tineri prezenţi la Bursa Absolvenţilor, 42 şi-au găsit pe loc o slujbă

Ieri a avut loc în incinta Universitatăţii Maritime Constanţa, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. La eveniment au participat 575 de tineri, dintre care 115 au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă. De asemenea, 42 de persoane au fost încadrate pe loc.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (A.J.O.F.M.) Constanţa a organizat ieri, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, eveniment la care au fost invitaţi să participe toţi absolvenţii de învăţământ, de orice nivel, care doresc să se încadreze pe locurile de muncă vacante disponibile în judeţ.

„Agenţia organizează anual două burse obligatorii. Bursa Generală a Locurilor de Muncă şi Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, care a avut loc anul acesta pe data de 25 septembrie. În afară de aceste două burse, se mai organizează şi alte evenimente de acest gen, la cererea agenţilor economici sau a celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă”, ne-a declarat Adelina Vlad, purtător de cuvânt în cadrul A.J.O.F.M. Constanţa.

Evenimentul s-a desfăşurat în Constanţa, începând cu ora 10.00., la Universitatea Maritimă Constanţa, situată pe strada Mircea cel Bătrân nr.104. Bursa a pus la dispoziţie 893 de locuri de muncă, dintre care 59 sunt pentru absolvenţi ai studiilor superioare. Au fost contactaţi 60 de agenţi economici, dintre care 47 au confirmat participarea. „Au fost contactaţi 60 de agenţi economici, dintre care 47 au răspuns pozitiv. În cadrul bursei au fost puse la dispoziţie joburi diversificate, din diferite domenii, cele mai multe fiind în servicii şi mai puţine pentru turism. Le doresc absolvenţilor mult succes în găsirea unui loc de muncă, pe care să-l ocupe cu responsabilitate“, a susţinut Emilia Murineanu, directorul A.J.O.F.M. Constanţa . Locurile de muncă puse la dispoziţie de agenţii economici care au participa la bursă sunt în diferite domeni. Astfel, au fost disponibile locuri pentru hoteluri şi alte facilităţi de cazare, pentru activităţi de investigaţie şi protecţie, în vânzări, în lucrări de construcţii, în servicii şi în alte activităţi de servicii.

575 de tineri, prezenţi la bursă

La o oră după începerea evenimentului agenţii economici încă aşteptau să fie contactaţi de cât mai mulţi tineri, dornici să înceapă munca. O parte dintre cei prezenţi, în majoritate tineri, nu se prea pliau ca pregătire cu ceea ce ofereau agenţii economici, aşa că au fost nevoiţi să-şi lace CV-ul la o singură firmă participantă. „Eu sunt electrician de întreţinere în construcţii şi izolator termic. Mi-am lăsat C.V-ul la ABC VAL pentru meseria de izolator termic şi sper să fiu angajat cât mai curând” , ne-a declarat Cristian din Constanţa, în vârstă de 23 de ani. Alte două surori gemene, din localitatea Murfatlar, se aflau de dimineaţă la bursă, căutând un loc de muncă. „ Vrem să găsim un job ca lucrător comercial, ajutor de barman sa de ospătar sau de cameristă. Am lăsat C.V.-ul la mai multe firme pentru meseriile de lucrător comercial şi ajutor de ospătar“, au susţinut Andreea şi Ionela din localitatea Murfatlar. La eveniment au participat 575 de persoane, dintre care 35 sunt marginalizate social. Din numărul total al participanţilor 115 au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă. Numărul persoanelor încadrate pe loc a fost de 42, din care şase au fost cu studii superioare. Astfel, în domeniul Finanţe Bănci au fost angajaţi pe loc doi agenţi de asigurare, doi consilieri financiari, un analist bancar, un consultant bancar. Tot pe loc au fost angajaţi trei agenţi comerciali, trei agenţi de vânzări, o secretară, iar în domeniul reparaţii nave au fost admişi un vopsitor industrial, un lăcătuş construcţii metalice şi navale şi un electrician navă.

Marieta ŞTEFAN

Comenteaza acest articol

css.php