GALERIE FOTO/Anchetă într-un liceu de elită, din cauza drogurilor

GALERIE FOTO/Anchetă într-un liceu de elită, din cauza drogurilor

În timpul „dezmăţului“ de pe litoral din minivacanţa de 1 Mai, un elev de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ a primit un joint …pe plajă un joint, pe care s-a hotărât să-l „deguste“ cu un coleg în toaleta şcolii. Partenerului de ţigară i s-a făcut, însă, rău de nu s-a mai putut ţine pe picioare şi aşa s-au dat de gol, iar pe fir au intrat conducerea şcolii, părinţii şi Poliţia.

Prima zi de şcoală după minivacanţa de 1 Mai a fost agitată la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, un liceu de elită ferit, în ultima vreme de scandaluri, şi lăudat prin perfomanţele şcolare.

Protagoniştii scandalului cu aromă de „iarbă“ au fost doi liceeni de clasa a XI-a, care s-au băgat în toaleta şcolii ca să încerce o ţigară din familia etnobotanicelor. Nu a durat mult şi totul a ieşit la iveală. „Unul dintre elevi a declarat că a primit pe plajă, de la persoane din anturaj, prieteni de ocazie, o ţigară, apoi a spus că era doar un rest de ţigară. Şi-a chemat un coleg şi împreună s-au băgat în toaletă, unde au fumat. Celui de-al doilea i s-a făcut rău, lucru care a fost observat, apoi, şi de personalul din liceu“, a declarat directorul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, Vasile Nicoară.

Tinerii, tot mai fragili în faţa drogurilor

Tânărul abia se mai ţinea pe picioare şi avea stări de vomă, iar iniţial, ca să scape, a dat vina pe o shaorma pe care ar fi mâncat-o înainte de a i se face rău. „A fost dus în cabinetul medical şcolar şi consultat de medic şi asistentă, dar s-a decis solicitarea unui echipaj S.M.UR.D., care a venit să îi acorde primele îngrijiri medicale. Elevul a fost stabilizat, însă a fost transportat la spital pentru mai multe investigaţii medicale şi analize, iar rezultatele vor stabili dacă şi ce substanţe a consumat“, a mai spus Nicoară.

Părinţii celor doi liceeni au fost informaţi despre cele întâmplate, s-au alertat şi nu le venea să creadă, iar la nivelul şcolii a fost declanşată o anchetă în urma căreia se va stabili ce sancţiuni riscă elevii. „Conform regulamentului intern, elevii riscă sancţiuni grave, de la scăderea notei la purtare şi până la eliminarea pe câteva zile din şcoală. În urma anchetei, se va stabili dacă au mai avut şi alte abateri şi ce măsuri vor fi dispuse. Elevii nu sunt olimpici, dar nici nu am mai avut probleme cu ei. Sunt la un nivel de media 8,50, iar celui care i s-a făcut rău este cunoscut chiar ca un elev la locul lui, cuminte…“, a mai spus directorul colegiului.

La faţa locului a fost prezent şi un echipaj de la Secţia de Poliţie 3, care a declanşat o altă anchetă, urmând să fie sesizate alte organe abilitate să cerceteze un astfel de incident şi, mai ales, provenienţa etnobotanicelor.

“Eu am mai auzit discuţii prin oraş că la chefuri se mai consumă aşa ceva….”

Dincolo, însă, de acest incident, directorul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, Vasile Nicoară, s-a declarat alarmat de cele întâmplate. „E un fenomen rar în şcoala noastră, este chiar primul şi sper că şi ultimul de acest gen. Sunt şi bulversat şi îngrijorat, dar flagelul iată că există. Tinerii au un discernământ labil, o fragilitate extraordinară şi, dacă le vorbeşti deschis, intră în cine ştie ce depresii, dacă nu, o apucă pe căi greşite. Eu am mai auzit discuţii prin oraş că la chefuri se mai consumă aşa ceva, dar nu credeam că se va întâmpla vreodată în unitatea noastră“, a mai spus Nicoară. Acest lucru, spune el, în condiţiile în care au fost organizate în liceu campanii antietnobotanice şi chiar se derulează una în prezent, cu Agenţia Antidrog şi alte astfel de organizaţii, care se adresează atât dascălilor, cât şi elevilor despre pericolul consumului de substanţe interzise. Însă efectele se cam lasă aşteptate…

EXCLUSIV/Doi mircişti au fumat etnobotanice în toaleta liceului! Unul dintre ei a ajuns la spital

Emilia SAVA

Comenteaza acest articol

css.php